Advertorial
DE FINISHING TOUCH:
DE SAUS!
Scan de QR-code en zet
eenvoudig de ingrediënten
van dit gerecht op je
boodschappenlijst op ah.nl
of in de AH app.
HELE KIP CAJUN
MET SMOKEY
BARBECUESAUS
(HOOFDGERECHT) (4 PERS. 60 MIN. GLUTENVRIJ
• 1 citroen (schoongeboend) 5 tenen
knoflook 100 ml + 1 el olijfolie
2 el cajunkruiden 1 hele kip 2 rode
uien 1 el balsamicoazijn 50 ml Black
Jack smokey BBQ-saus (Remia) barbecue
keukenmachine aluminium grillschaal
1 Steek de barbecue aan. Rasp de gele schil
van de citroen. Maal het rasp, de tenen knof-
look, 100 ml olie en de cajunkruiden in de
keukenmachine tot een marinade. Breng op
smaak met peper en eventueel zout. Smeer
de kip er helemaal mee in, ook onder de huid.
2 Leg de kip met de borst naar boven in de
grillschaal. Dek af met aluminiumfolie en
rooster 45 min. op indirecte hitte (ca. 180 °C)
op de barbecue. Neem de aluminiumfolie
eraf en rooster nog 30 min. op directe hitte.
3 Halveer ondertussen de rode uien met
schil in de lengte. Neem een stuk aluminium-
folie en vouw de randen omhoog, zodat je
een bakje krijgt. Schep er 1 el olijfolie en de
balsamicoazijn in en leg de halve uien met
de snijkanten erop. Rooster in 20 min. op de
barbecue gaar. Haal de kip van de barbecue,
besmeer met de BBQ-saus en laat 5 min.
rusten onder aluminiumfolie.
4 Snijd de citroen in parten. Serveer de
kip met de rode uien, citroen en extr
BBQ-saus. Lekker met frisse coleslaw.
BEVAT p.p. 740 kcal 39 g eiwit. 60 g vet,
waarvan 14 g verz. 9 g koolhydraten, waar-
van 6 g suikers 0.9 g zout 2 g vezels
· Prijs p.p. € 2.20
Remia
Meer weten?
Ga naar remia.nl
26,
on
IMET ROOKSMAAK
The real American BBQ/
grill sauces van Remia: for
real BBQ heroes! Probeer
de Black Jack, een stevige
barbecuesaus met de
authentieke rooksmaak van
hickory wood. Heerlijk bij
spareribs, bij een broodje
hamburger of om je vlees
mee te marineren voor- of
nadat het op de BBQ gaat.
In handzame, robuuste fles
met grote schenkopening.
JACK
-The Bank-
BLACK
JACK
SMOKEY BOD
V
Vegan
tip
Remia Black Jack
smokey BBQ-saus
450 ml
3.0⁹