Meer info over
deze prikvork?
Kijk op pagina 2.
5
UPPOPETER
6
LANGZAAM GAREN
Voordelig en lekker mals.
Wel wat langer laten garen
op de barbecue.
AH Kippenpoten, 630 g
60
2,6⁰
BORETT
Gesponsord
Vlees
De
grootste
keuze
in barbecue-
vlees
on
6
Wijntip
ROOD & SOEPEL
Evenwichtig en sappig,
met tonen van rood fruit.
Exclusief bij Albert Heijn.
Stormhoek
Vegan.
Stormhoek Pinotage
Malbec, 75 cl
5.29*
*Dit product is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het eventueel op ah.nl.
on
TIPS & TRICKS
Direct & indirect
Vlees dat snel gaar is, bijvoorbeeld
hamburgers, kun je het beste direct
boven de hete kolen of briketten
barbecueën. Grotere stukken
vlees moeten vaak op een lagere
temperatuur worden gegaard. Schuif
de kolen of briketten dan naar 1 kant
en leg het vlees niet boven het vuur,
maar ernaast (indirect grillen). Hou
de deksel dan ook gesloten.
Slim, zo'n deksel
Barbecues zijn er in alle soorten
en maten. Gebruik je er een met
een deksel en luchtschuif, dan kun
je de temperatuur beter regelen.
Marinade of rub
Vlees kun je eerst marineren. Maar
je kunt het ook inwrijven met een
rub: een (zelfgemaakte) mix van
gedroogde kruiden en specerijen.
Gebruik wat olijfolie om de rub beter
aan het vlees te laten plakken.
Lekker smaakje
Wil je een rooksmaakje aan je
BBQ-gerechten toevoegen? Dat kan
met rookhoutsnippers, bijvoorbeeld
van beuken- of eikenhout. Leg de
snippers gewoon tússen de gloeiende
kolen of briketten.
Op temperatuur
Ook handig: een vleesthermometer.
Steek die in het midden van het
vlees (zorg ervoor dat je het bot
niet raakt) en stel de gewenste kern-
temperatuur in. Dan weet je vrijwel
precies wanneer het vlees gaar is.
WINACTIE!
EEN COMPLEET VERZORGDE BARBECUE
WINNEN? KIJK OP PAGINA 3.