BAKKEN
ADVERTORIAL
MARMERCAKE
MET CHOCOLADE-EITJES
GEBAK – 12 PERS. – 20 MIN. – +45 MIN. OVENTIJD
4 eieren
250 g roomboter (op
kamertemperatuur)
- 200 g fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
½ tl zout
250 g zelfrijzend bakmeel
- 300 g Duo Penotti
- 20 g cacaopoeder
150 g paaseitjesmix (wit, puur en melk)
- springvorm (Ø 24 cm, ingevet),
bakpapier
1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed
de bodem van de springvorm met
bakpapier. Splits de eieren. Doe de boter,
suiker, het vanille-extract en zout in een kom
en klop in 3 min. licht en luchtig met een
mixer. Voeg al mixend een voor een de
eidooiers toe en klop in 3 min. romig.
2 Klop de eiwitten in een vetvrije
schone kom stijf met de mixer. Voeg het
botermengsel toe en spatel erdoor. Zeef
het bakmeel erboven en meng met een
spatel voorzichtig door elkaar.
3 Spatel 100 g Duo Penotti en de cacao
poeder door 1/3 van het beslag. Schep
telkens een flinke eetlepel beslag in de
springvorm, doe dit om en om met de
verschillende kleuren beslag en ga door
tot alles op is. Maak met een satéprikker
een zigzagbeweging door het beslag voor
het marmereffect.
4 Bak de cake in ca. 45 min in de oven gaar.
Controleer eventueel met een satéprikker.
Steek de prikker in het midden van de cake.
Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar.
Neem uit de oven en laat in de vorm
minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
5 Verdeel de rest van de Duo Penotti met
een lepel in swirls over de bovenkant van
de cake. Verdeel er de paaseitjes over.
Dubbel
lekker
Duo Penotti, wie kent
het niet? De bruin-witte
hazelnootpasta is al ruim
40 jaar een feestje in een
potti. Bereid met onder
andere de allerbeste
cacao en natuurlijke
vanille. Dat maakt Duo
Penotti onweerstaanbaar
lekker op een boterham,
maar ook in een cake.
Mmm, smullen maar!
32
P.P. 535 KCAL - 7 G EIWIT 33 G VET, WAARVAN 16 G VERZ. 52 G KOOLH YDRATEN, WAARVAN
37 G SUIKERS - 0.5 G ZOUT 2 G VEZELS - PRIJS P.P. € 0.75
Duo Penotti
Hazelnoot & vanille, 400 g
3.29