DINER
ADVERTORIAL
ZALMFILET MET BIERROOMSAUS
HOOFDGERECHT – 4 PERS. – 25 MIN.
2 sjalotten
2 el roomboter
- 45 cl Grolsch Klassieke blond
100 ml slagroom
2 tl mosterd
- ½ citroen
1 tl honing
450 g tuinbonen (diepvries, ontdooid)
- 100 g groene aspergetips
4 zalmfilets op de huid
2 el milde olijfolie
- 50 g babyspinazie
1 Snipper de sjalotten heel fijn. Smelt de boter
in een steelpan op middelhoog vuur en fruit
de sjalot 4 min. Voeg de Klassieke blond toe
en breng aan de kook. Laat ca. 10 min. inkoken
tot ongeveer de helft (200 ml). Voeg de
slagroom en mosterd toe, laat op laag vuur
2 min. inkoken. Voor een gladde saus kun je
de sjalot eruit zeven.
2 Pers de halve citroen uit. Haal de saus van
het vuur en voeg 1 tl citroensap en de honing
toe. Breng op smaak met peper.
3 Kook ondertussen de tuinbonen en
aspergetips 3 min. Spoel onder koud stromend
water en laat uitlekken in een vergiet.
4 Dop de uitgelekte tuinbonen door ze
voorzichtig uit hun vliesje te knijpen.
5 Dep de zalm droog en bestrooi met peper
en eventueel zout. Verhit de olie in een
koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en
bak de zalmfilets op de huid 3 min. Keer om
en bak nog 1 min. tot de zalm rosé is.
6 Verdeel de spinazie, tuinbonen en aspergetips over de borden. Leg er een zalmfilet op en
schep de bierroomsaus er rijkelijk overheen.
Lekker met fijngesneden bieslook.
P.P. 575 KCAL - 32 G EIWIT 41 G VET, WAARVAN 13 G VERZ. -
Blond
Bier met een licht
bloemige geur en een
subtiel bittere smaak.
Dat is Grolsch Klassieke
blond, gebrouwen met
water, mout, hop en
een speciale Belgische
abdijgist. Heerlijk op
een zonnige lentedag
en perfect in dit
gerecht met zalm.
44
12 G KOOLH YDRATEN, WAARVAN
2 G SUIKERS - 0.4 G ZOUT 6 G VEZELS - PRIJS P.P. € 5.95
Grolsch Klassieke blond
2 x 45 cl
5.18