CADEAUTJESSLINGER
VAN BANKETSTAAF
GEBAK – 8 PERS. – 30 MIN.
PAKJESBOOT-SLOF
GEBAK – 8 PERS. – 45 MIN.
(+ 25 MIN. OVENTIJD + 60 MIN. WACHTTIJD)
VEGETARISCH
Rol 200 gr rood rolfondant uit tot een lap van 1/2 cm dik.
Snijd er vierkantjes van verschillende grootte uit en geef ze
cadeaustrikken met gekleurde decoratiestiften. Versier
ook 200 gr nogablokjes met decoratiestiften zodat ze
mooie strikjes hebben. Verwarm 1 zakje wit glazuur
volgens de aanwijzingen op de verpakking, verdeel over een
S-vormige banketstaaf en plak hem vol met de
zelfgemaakte fondantcadeautjes, nougatcadeautjes,
chocolade-euromunten en gekleurde chocoladepinda’s.
Extra nodig: deegroller
Bevat p.p: 2196 kJ/525 kcal, 23 g vet waarvan 7 g verzadigd, 71 g koolhydraten
waarvan 61 g suikers, 7 g eiwit, 0 g zout en 2 g voedingsvezel
Bereid de sloffenbodem en banketbakkersroom uit 1 pak
vruchtenslofmix met 90 gr roomboter, 150 ml slagroom
en 60 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet 1 cakerolletje framboos als schoorsteen rechtop in de
banketbakkersroom. Steek een satéprikker rechtop in het
midden van de slof en rijg 15 tumtummetjes met behulp
van een prikker aan een stukje keukendraad. Bevestig deze
aan de satéprikker en laat als vlaggetjes van voor naar
achteren op de boot hangen. Versier de rest van de
banketbakkersroom met schuim-cadeautjes, kikkers en
muizen, pepernoten en vrolijke sintchocolade naar wens.
TIP Dit recept kun je ook maken met kant-en-klare cake.
7