DIVERSE BEREIDINGEN
VAN BLOEDSINAASAPPEL,
WITTE CHOCOLADE EN VANILLE
Dit gerecht bestaat uit:
• mousse van witte chocolade en vanille
• gelei van bloedsinaasappel
• spuitbare gelei van bloedsinaasappel
• gemarineerde bloedsinaasappel
• crème van mascarpone en bloedsinaasappel
• krokantje van bloedsinaasappel
MOUSSE VAN WITTE CHOCOLADE EN VANILLE
Benodigdheden:
• 6 gram gelatineblaadjes • 100 gram melk • 1 vanillestokje
• 240 gram blanc satin chocolade • 250 gram slagroom
• s ilicone mal mela, cieglia & pesca 30 62165690
15 vormpjes per stuk 16,95
• s ilicone mal kit the ring 62156210 | 6 vormpjes
per stuk 25,60
BOUQUET
VAN VANILLE,
BLOEDSINAASAPPEL
& WITTE
CHOCOLADE
De bloedsinaasappel past
helemaal in het winterseizoen!
Samen met de warme smaken
van vanille en witte chocolade
vormt deze dan ook een
verrassend bouquet.
42
Bereidingswijze:
• Week de gelatineblaadjes.
• Verwarm de melk, laat de vanille hierin trekken en zet een
nacht afgedekt in de koeling.
•S
chraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan
de melk.
• Verwarm de melk en los hierin de geweekte gelatine op.
• Giet dit op de chocolade en wacht tot deze mooi gesmolten is.
• Sla de slagroom lobbig en spatel door de gesmolten
chocolade.
• Vul de kersenmal en de kleine ring uit de kit the ring mal met
de mousse.
• Haal de ‘kers’ uit de vorm en steek hierin een satéprikker
en plaats terug in de vriezer.
GELEI VAN BLOEDSINAASAPPEL
Benodigdheden:
• 1 gelatineblaadje • 10 gram suiker
• 350 gram bloedsinaasappelpuree 41152250
bak 1 kilo 8,50
• 3,5 gram kappa | 25200060 | pot 400 gram 39,65
Bereidingswijze:
• Week het gelatineblaadje.
• Meng de overige ingrediënten en breng voorzichtig aan
de kook.
• Haal van het vuur en voeg hier het geweekte gelatineblaadje
aan toe.
• Dompel de ‘kers’ met satéprikker nu 1 seconde in de warme
gelei. Herhaal dit eventueel.
Benieuwd naar het gehele recept? Scan dan de code.