wereldACTIE
Biopek
Parmareggio
Pecorino
D.O.P.
Italië
• Stuk 200 gram | 40788676 2,95
•P
er kilo | 40788792 14,25
Italië
Onder andere
• Nero di sicilia | 40702860
• Truffel | 40703180
Normale zb-prijs vanaf 10,95
Pecorino Romano
vanaf
2,95
per kilo
-20%
Milde blauwader afkomstig uit de Auvergne,
op basis van volle koemelk en minstens twee
maanden rijping. De ivoorkleurige zuivel is
smeuïg en goed snijdbaar en de smaak is
romig met natuurlijk een vleugvan pittig
blauw.
Granarolo
Gorgonzola
Latteria
Italië
• Dolce - erborinato | 40782225 8,95
• Dolce | 40778105 9,95
• Piccante | 40778909 11,95
per kilo vanaf
8,95
Grana pandano
14 maanden
Italië
40715050
Bleu d’Auvergne
per kilo
12,95
Volcan
Frankrijk
40736220
per kilo
8,
50
Authentieke halfharde
handgemaakte schapenkaas;
vol en pittig van smaak.
per kilo
15,
95
L’Antica Cascina
Scoparolo
Italië
40716120
Emmi
Emmentaler
Zwitserland
• Blok mild | 40796185 17,95
• Grot gerijpt | 40796078 25,95
per kilo vanaf
17,95
TIP van
onze KAASMEESTER
Comté
vol, kruidig en krachtig
De uit de Franse Jura afkomstige Comté dankt zijn naam aan de provincie Franche-Comté
iets ten zuiden van de Elzas. Aan de basis van de Comté staan de Montbeliard en Franse Simmental koeien
die grazen op kruidige bergweiden. Voor één kaas is zo’n 500 liter rauwe melk nodig en de Comté wordt
grotendeels nog in kleine kaasmakerijen gemaakt, waar er nog maar een paar honderd van zijn.
Na het persen worden de kazen gewassen en gezouten. Daarna rijpen ze voor minimaal 4 maanden
op sparrenhouten planken bij een temperatuur van 18˚C en een luchtvochtigheid van 92%.
Hennart
Comté A.O.C.
14 tot 17 maanden gerijpt
Frankrijk
40709199
per kilo
18,
95
11