Morbier A.O.P.
zeer geschikt voor een raclette
De Morbier is een zogenaamde halfharde gewassen kaas van rauwe koemelk en dankt zijn naam aan het
gelijknamige dorpje in de Jura aan de oostkant van Frankrijk. Kenmerkend aan de Morbier is de zwarte streep
die dwars door de kaas loopt. Deze is afkomstig van de as van lokale naaldbomen. Dit werd vroeger gedaan
om tijdens de productie de kaas, die uit een helft ochtend- en een helft avondmelk bestond, tegen insecten te
beschermen. Tegenwoordig heeft het meer een decoratieve functie. De Morbier leent zich door zijn smaak
(mild en fruitig) en uiterlijk uitstekend voor een kaasplateau. Minder bekend is dat deze kaas ook zeer geschikt
is voor raclette vanwege de uitstekende smelteigenschappen. Deze Morbier is afkomstig van de affineurs van
Hennart, dus minimaal maanden ambachtelijk gerijpt en daardoor een stuk voller van smaak.
Hennart
Morbier A.O.P.
Frankrijk
40709386
Tre Stelle
Mozzarella di bufala
Italië
• Cuscino | zak 125 gram | 40700143
• Zwarte truffel | cup 125 gram | 40702150
10
1,75
Igor
IGOR
D
KAAS
Gorgonzola
per kilo
14,⁹5
Italië
1/8 punt
• Dolce | 40705480 9,75
• Piccante | 40705490 10,95
IGOR
Gorgonzola
PICCANTE
per kilo vanaf
9,75
De Juan
Spaans vruchtenbrood
Stuks 150 gram
• Vijgen - walnoten | 33000707
• Abrikozen - amandelen | 33000805
Mediterraan | 33000814
Maubert
Brie 60+
44
Frankrijk
• Mat 3 kilo | 40700367 7,95
Mat 1 kilo | 40700385 8,25
Reblochon
de Savoie
Frankrijk
40748496
Mild, romig met een vleugje hazelnoot.
LE MAUBERT
Brugge
Brugse Blomme
België
40703015
De veelzijdige,
milde Alpenkaas
bij uitstek.
Emmi
Le Gruyère
Zwisterland
Mild
40796087
REBLO
SAVOIE
CHON
MW
AU LAIT CRU
Fluweelzachte Brugse kaas, gemaakt van koemelk.
Brugge
NITZERLAND
64.
SUKONE
LE GRUYERE
EXAFEENTE
1,95
per kilo vanaf
7,⁹5
per kilo
17,⁹5
per kilo
15,95
per kilo
23,⁹5