Appel plaattaart
met crème fraîche en frambozen
HIGH TEA
6 PERS.
20 MIN. + 30 MIN. OVENTIJD
BENODIGDHEDEN
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
6 vellen bladerdeeg
200 g crème fraîche
2 el agavesiroop
1 biologische citroen,
geraspt en uitgeperst
4 appels
1 el suiker
1 ei, losgeklopt
125 g frambozen
Bakplaat
Bakpapier
BEREIDINGSWIJZE
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de
vellen bladerdeeg dakpansgewijs op de
bakplaat zodat ze elkaar net overlappen.
Klap de randen 1 cm terug en druk met een
vork aan.
• Meng de crème fraîche en agavesiroop
met de citroenrasp. Smeer het mengsel
vervolgens uit over het bladerdeeg.
• Snijd de appels met schil in parten,
verwijder het klokhuis en snijd de appel
in plakjes. Besprenkel de plakjes appel
met citroensap en verdeel over het
bladerdeeg. Bestrooi vervolgens met
suiker.
• Bestrijk de randen van de plaattaart
met losgeklopt ei en bak 30 minuten
in de voorverwarmde oven.
• Decoreer de warme plaattaart
met verse frambozen, verdeel
in stukken en serveer aan uw
gasten.
1.-
PER PERSOON
KIJK VOOR MEER LEKKERE LENTE-RECEPTEN OP RECEPTEN.LIDL.NL
15