Perzik-yoghurt plaatcake
met fondantbloemen en vers fruit
DESSERT
BENODIGDHEDEN
Voor de cake:
• 250 g boter, op kamertemperatuur
• 250 g suiker
• 4 Kipster eieren
• 175 g Griekse yoghurt
• 1 biologische citroen, geraspt
• 250 g bloem
• Snuf zout
• ½ zakje bakpoeder
• 150 g perzik uit blik, in blokjes
• Elektrische mixer
• Bakplaat met opstaande rand van 20 bij 30 cm
• Bakpapier
8 PERS.
25 MIN. + 50 MIN. OVENTIJD
BEREIDINGSWIJZE
• Verwarm de oven voor op 175 graden.
• Klop de boter met de suiker luchtig met een elektrische mixer. Voeg de eieren één voor één
toe totdat ze opgenomen zijn door het beslag. Meng de Griekse yoghurt en citroenrasp door
het beslag en klop kort door.
• Spatel de bloem, het bakpoeder, zout en de blokjes perzik door het beslag. Bekleed de
bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag gelijkmatig over de plaat. Bak de cake 50
minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
• Rol de fondant uit op een plank, u kunt de plank licht bestrooien met poedersuiker om
plakken te voorkomen. Steek vrolijke lentevormpjes uit de fondant en versier hier de cake mee.
Decoreer met vers fruit en serveer aan uw gasten.
Tip: serveer met slagroom en munt.
Voor de decoratie:
• 250 g rolfondant
• 150 g vers fruit naar keuze
• Uitsteekvormpjes
1.04
PER PERSOON
27