Hartige mini-scones
met roomkaas en prosciutto crudo
BORREL
8 PERS.
20 MIN. + 15 MIN. OVENTIJD
BENODIGDHEDEN
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
300 g zelfrijzend bakmeel
Snuf zout
50 g boter
50 g geraspte oude kaas
150 ml karnemelk
1 tl mosterd
10 g verse kruiden naar keuze, fijngehakt
50 g paprika, in blokjes (of andere leftover
groente)
15 g pistachenoten, fijngesneden
1 ei, losgeklopt
100 g roomkaas in bloemvorm
100 g prosciutto crudo
Bakplaat
BEREIDINGSWIJZE
• Verwarm de oven voor op 220 graden.
• Meng het zelfrijzend bakmeel, zout, de boter,
geraspte kaas, karnemelk, mosterd, kruiden,
paprika en pistachenoten tot een deeg.
• Rol het deeg uit tot een dikte van 3 cm en
verdeel in 8 stukken. Vorm deze stukken tot
8 ronde scones. Leg de scones op een
bakplaat, bestrijk met het losgeklopte ei en
bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
• Snijd de warme scones voorzichtig
doormidden en beleg met roomkaas
en prosciutto.
0.80
PER PERSOON
100 GRAM
Zet de lente op tafel,
met deze smeuïge
tulpen-roomkaas met
perzik & sinaasappel.
NIEUW!
1.
19
Verse roomkaas
32
Frisse roomkaas in de varianten perzik-sinaasappel
en komkommer-dille. In bloem- of eivorm.
Verkrijgbaar vanaf 25 maart.