LIDL 56
Knapperige
wraps met ossenhaas
met asperges en huisgemaakte pepersaus
HOOFDGERECHT 4 PERS. 40 MIN.
BENODIGDHEDEN
• 500 g ossenhaas tournedos
• 500 g zoete aardappel
cup (2)
6.95
200 g kruidenroomkaas
• Zout en peper
PER PERSOON
• 1 rode ui, gesnipperd
• 1 teen knoflook, gepeld en fijngesneden
• 10 g tijmblaadjes
• 200 ml witte wijn
• 1 rundvleesbouillonblokje
• 200 ml kookroom
• 2 tl gemalen zwarte peper
• Olijfolie
4 tortillawraps
• 250 g groene asperges
• Staafmixer
• Aluminiumfolie
• Bakplaat
BEREIDINGSWIJZE
• Laat het vlees op kamertemperatuur komen en
verwarm de oven voor op 200 graden.
• Schil de zoete aardappelen en snijd in
gelijke stukken. Kook de zoete aardappelen
20 minuten en giet af. Voeg vervolgens de
roomkaas bij de zoete aardappel en pureer
het geheel met een staafmixer tot een gladde
spread. Breng op smaak met zout en peper.
• Fruit de ui, knoflook en tijm in een klein
steelpannetje. Blus af met witte wijn en voeg
het bouillonblokje, de kookroom en zwarte
peper toe. Laat de pepersaus 10 minuten
inkoken.
. Bestrooi de tournedos rondom met zout en
peper. Verhit een scheutje olijfolie in een
koekenpan en bak de tournedos 4 minuten
op hoog vuur. Keer halverwege. Leg het vlees
te rusten op een bord, losjes afgedekt met
aluminiumfolie. Zo blijft het vlees mals en
sappig.
• Verdeel de wraps over een bakplaat en rooster
7 minuten totdat ze goudbruin kleuren en
knapperig zijn.
• Verhit een grillpan zonder olie of boter.
Verwijder de onderkant van de groene
asperges en besprenkel de rest met olijfolie,
zout en peper. Gril de asperges 5 minuten en
keer regelmatig.
• Besmeer de wraps met zoete aardappelspread.
Snijd de tournedos in plakjes en verdeel
samen met de asperges over de knapperige
taco's. Maak het vervolgens af met een lepel
pepersaus.
Tip: lekker met verse groene kruiden!
Delicieux
OSSENHAAS
TOURNEDOS
HEERLUK MALS VLEES AFKOMSTIG
UIT DE LENDE VAN HET RUND
Ossenhaastournedos | 2 stuks
Mals stukje rundvlees met een fijne
structuur. Prijs per verpakking:
€10,48 (ca. 250 gram).
Verkrijgbaar vanaf 25 maart.
PER 100 GRAM
4.1⁹
19