Banoffee taart met koffieroom
met zoute karamel en gechocolateerde bananenchips
DESSERT/BAKKEN
8 PERS.
1 UUR + 1 UUR OVENTIJD
BENODIGDHEDEN
1.76
PER PERSOON
Voor de cake:
• 250 boter, op kamertemperatuur
+ extra om in te vetten
• 300 g rietsuiker
• 4 eieren
• 6 bananen, fijngeprakt
• 360 g zelfrijzend bakmeel
• 2 tl bakpoeder
• 1 tl zout
• 4 tl kaneel
• 2 el agavesiroop
• 1 biologische citroen, geraspt
• 150 g pecannoten, grofgehakt
• 2 springvormen van 20 cm
• Bakpapier
• Mixer
Voor de vulling:
• 4 bananen
• ½ citroen, uitgeperst
• 200 ml slagroom
• 200 g mascarpone
• 2 el oploskoffie
• 5 el agavesiroop
Voor de karamel:
• 100 g rietsuiker
• 25 ml water
• 75 ml slagroom
• 25 g zoute boter
Decoratie:
• 100 g gechocolateerde
bananenchips
• 50 g luxe popcorn
BEREIDINGSWIJZE
• Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvormen met
bakpapier.
• Klop de boter met de rietsuiker 3 minuten luchtig. Voeg de eieren één
voor één toe en klop nog even door. Meng de geprakte banaan door
het beslag, samen met het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder,
het zout, de kaneel, agavesiroop en citroenrasp.
• Spatel tot slot de pecannoten erdoor en verdeel het beslag over de
2 springvormen. Bak de 2 bananencakes 1 uur af in het midden van
de voorverwarmde oven en laat vervolgens afkoelen op een rooster.
• Snijd 3 bananen in schuine plakjes en halveer de 4e banaan in de
lengte. Besprenkel de banaan met citroensap, zo voorkomt u dat de
banaan verkleurd.
• Klop de slagroom lobbig en voeg de mascarpone, oploskoffie en
agavesiroop toe. Meng kort door.
• Kook de suiker in 25 ml water in een pan met een dikke bodem. Zodra
de suiker bruin begint te verkleuren voegt u de slagroom toe. Let op,
dit kan spetteren! Blijf roeren totdat alle klontjes opgelost zijn. Voeg
tot slot de koude zoute boter toe en meng door totdat alle boter is
opgenomen door de karamel. Breng nog 5 minuten tegen de kook aan
en laat vervolgens iets afkoelen in een kommetje.
• Verdeel de helft van de vulling over een bananencake. Beleg de
vulling met plakjes banaan, stapel de tweede cake op de eerste cake
en verdeel de rest van de banaan, gechocolateerde bananenchips en
de popcorn over de cake. Maak 2 paashaasoren van de gehalveerde
banaan.
• Decoreer de taart met zoute karamel en serveer direct aan uw gasten.
NIEUW!
Luxe popcorn
78
In de varianten sour cream,
stroopwafel en strawberry
cheesecake.
0.
99
60-65 g
Bananen chips
Krokante chips van
bananen, omhuld met
een laagje chocolade.
1.79
175 g