Lidl folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 78 *

thumbnail - Lidl-aanbieding.
78 / 86

* Geldig in alle winkels Lidl

Bekijk meer
 
Banoffee taart met koffieroom met zoute karamel en gechocolateerde bananenchips DESSERT/BAKKEN 8 PERS. 1 UUR + 1 UUR OVENTIJD BENODIGDHEDEN 1.76 PER PERSOON Voor de cake: • 250 boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten • 300 g rietsuiker • 4 eieren • 6 bananen, fijngeprakt • 360 g zelfrijzend bakmeel • 2 tl bakpoeder • 1 tl zout • 4 tl kaneel • 2 el agavesiroop • 1 biologische citroen, geraspt • 150 g pecannoten, grofgehakt • 2 springvormen van 20 cm • Bakpapier • Mixer Voor de vulling: • 4 bananen • ½ citroen, uitgeperst • 200 ml slagroom • 200 g mascarpone • 2 el oploskoffie • 5 el agavesiroop Voor de karamel: • 100 g rietsuiker • 25 ml water • 75 ml slagroom • 25 g zoute boter Decoratie: • 100 g gechocolateerde bananenchips • 50 g luxe popcorn BEREIDINGSWIJZE • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvormen met bakpapier. • Klop de boter met de rietsuiker 3 minuten luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en klop nog even door. Meng de geprakte banaan door het beslag, samen met het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, het zout, de kaneel, agavesiroop en citroenrasp. • Spatel tot slot de pecannoten erdoor en verdeel het beslag over de 2 springvormen. Bak de 2 bananencakes 1 uur af in het midden van de voorverwarmde oven en laat vervolgens afkoelen op een rooster. • Snijd 3 bananen in schuine plakjes en halveer de 4e banaan in de lengte. Besprenkel de banaan met citroensap, zo voorkomt u dat de banaan verkleurd. • Klop de slagroom lobbig en voeg de mascarpone, oploskoffie en agavesiroop toe. Meng kort door. • Kook de suiker in 25 ml water in een pan met een dikke bodem. Zodra de suiker bruin begint te verkleuren voegt u de slagroom toe. Let op, dit kan spetteren! Blijf roeren totdat alle klontjes opgelost zijn. Voeg tot slot de koude zoute boter toe en meng door totdat alle boter is opgenomen door de karamel. Breng nog 5 minuten tegen de kook aan en laat vervolgens iets afkoelen in een kommetje. • Verdeel de helft van de vulling over een bananencake. Beleg de vulling met plakjes banaan, stapel de tweede cake op de eerste cake en verdeel de rest van de banaan, gechocolateerde bananenchips en de popcorn over de cake. Maak 2 paashaasoren van de gehalveerde banaan. • Decoreer de taart met zoute karamel en serveer direct aan uw gasten. NIEUW! Luxe popcorn 78 In de varianten sour cream, stroopwafel en strawberry cheesecake. 0. 99 60-65 g Bananen chips Krokante chips van bananen, omhuld met een laagje chocolade. 1.79 175 g

Andere folders Lidl

Net binnengekomen folders