Delicieux
OVENZALMFILET
Met paddenstoelensaus
asc
300 GRAM
VERANTWOORDE
KWEEK
300 g
asc
VENSCHOTEL
AMPIGNON
GECERTIFICEERD
5.4⁹
49
Ovenzalmfilet | 2 stuks
Verse zalmfilet voor in de
oven met een heerlijke saus
gemaakt van paddenstoelen.
Zalmfilet met paddenstoelensaus
uit de oven en plaattaart met pastinaak,
wortel, courgette en rode kool
Bekijk
online!
HOOFDGERECHT 4 PERS. 20 MIN. + 40 MIN. OVENTIJD
BEREIDINGSWIJZE
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Bekleed een bakplaat met bakpapier
en leg de bladerdeegvellen er
dakpansgewijs op, zodat ze elkaar net
overlappen en u een grote plaattaart
maakt. Vouw de buitenrand 1 cm om en
druk aan met een vork.
• Breng de taart op smaak met
tijmblaadjes, zout en peper en
besprenkel tot slot met wat olijfolie. Bak
40 minuten af in de voorverwarmde
oven.
• Verdeel de roomkaas over het
bladerdeeg en verdeel de groenten
eroverheen. Bestrijk de rand van het
bladerdeeg met losgeklopt ei.
• Bereid de zalm uit de oven volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Plaats
deze boven de plaattaart in de oven.
• Serveer de zalm met paddenstoelensaus
en een stuk plaattaart.
• Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Kijk voor dit recept en andere herfstgerechten op recepten.lidl.nl 13 LIDL
3.71
BENODIGDHEDEN
• 6 vellen bladerdeeg
• 100 g kruidenroomkaas
• 1 rode ui, in ringen
• 300 g pastinaak, in plakjes
• 1 courgette, in plakjes
• ½ rode kool, in reepjes
• 200 g wortels, in plakjes
• 1 ei, losgeklopt
• 10 g tijm
• Zout en peper
Olijfolie
600 g ovenzalmfilet met
paddenstoelensaus
• Bakplaat
• Bakpapier
• Kwastje om te bestrijken