Herfst
Delicieux
POMPOENPIT
WORTEL KAAS
Van de boerderij
200 g
NIEUW!
Pompoen-
wortelkaas
Zachte kaas met de
smaak van pompoen-
pitten en wortel.
BENODIGDHEDEN
• 75 g roomboter
• 160 ml water
200 GRAM
2.89
• 230 ml melk
• ½ tl knoflookpoeder
• ½ tl zout
P.P.
• 200 g bloem, gezeefd
• 3 eieren
• 1 tl gedroogde peterselie
• Houten lepel
• Schaar
• Keukenpapier
• 300 ml zonnebloemolie
• 200 g pompoen-wortelkaas, geraspt
• Cayennepeper
• Spuitzak met gekartelde
spuitmond van 1 cm
Hartige churros
met pompoen-wortelkaas dip
BORREL 4 PERS. 40 MIN.+ 10 MIN. WACHTTIJD
BEREIDINGSWIJZE
• Zet een pan op met de roomboter,
melk, het water, de knoflookpoeder en
het zout en laat smelten. Voeg de bloem
toe en blijf roeren met een houten lepel,
totdat u een deegbal heeft.
• Haal de pan van het vuur en laat het
deeg 10 minuten afkoelen.
• Roer 1 voor 1 de eieren erdoor. Schep het
deeg in de spuitzak met kartelmond.
• Verhit de zonnebloemolie in een
steelpan tot 180 graden. Spuit 10 cm
van het deeg in de hete olie en knip
het deeg af. Herhaal dit totdat het deeg
op is. Frituur de churros in 6 minuten
goudbruin. Schep uit de pan en laat
uitlekken op keukenpapier.
Bekijk
online!
• Meng 50 g geraspte kaas met een snuf
cayennepeper en de peterselie in een
bord en rol de gebakken churros erdoor.
• Verhit de resterende melk en roer de rest
van de geraspte kaas erdoor tot alles is
gesmolten.
• Serveer de churros met de kaasdip.
LDL 38 Kijk voor dit recept en andere herfstgerechten op recepten.lidl.nl