Herist
206
Rode vruchten-kaneelwafels
met Delicieux banaan-karamelijs en
gekaramelliseerde noten
Bekijk
online!
NAGERECHT g 4 PERS. 30 MIN.
BEREIDINGSWIJZE
• Smelt de boter 1 minuut op de hoogste
stand in de magnetron.
• Meng de bloem, 5 el suiker, kaneel, het
zout en de bakpoeder in een ruime kom.
• Klop de eieren los en schenk de boter
en melk erbij. Giet het eiermengsel
vervolgens bij het bloemmengsel en
meng tot er geen klontjes meer in het
beslag zitten.
• Verhit het wafelijzer en bak de wafels.
Verdeel voor het sluiten van het ijzer
een aantal blauwe bessen over het
BENODIGDHEDEN
• 120 g roomboter
• 270 g bloem, gezeefd
• ½ tl zout
• 7 el suiker
• 1 tl kaneel
• 1 ½ el bakpoeder
• Verhit 2 el suiker met 1 el water in een
koekenpan en laat karamelliseren. Let
op, roer zo min mogelijk. Roer de noten
erdoor wanneer de suiker goudbruin
kleurt.
Schep de gekaramelliseerde noten uit
de pan op bakpapier en laat afkoelen.
Hak de noten vervolgens grof.
• Serveer de wafels met een bol Delicieux
ijs, noten en rood fruit.
2 eieren
• 475 g volle melk
• 75 g blauwe bessen, voor
door de wafels
• 100 g pecannoten,
grofgehakt
• 2 bakjes Delicieux ijs banaan-
karamel
• 100 g rood fruit ter garnering
• Wafelijzer
Bakpapier
deeg. Laat de wafels vervolgens op een
rooster afkoelen, zodat ze knapperig
blijven.
Tip: maak de wafels extra feestelijk
door te serveren met blauwe bessen en
bramen.
Kijk voor dit recept en andere herfstgerechten op recepten.lidl.nl
59 LIDL