Chocolade madeleines met
pistachenootjes en rode besjes
HIGH TEA
BENODIGDHEDEN:
125 g zachte boter + 1 eetlepel extra om
mee in te vetten • 1 el bloem • ½ pak mix
voor muffins (van 350g) • 2 el chocolade
melkpoeder • 50 ml water • 1 ei,
gesplitst • 70 g geroosterde en gepelde
pistachenoten, ongezouten • 50 g
gedroogde cranberry’s • 300 g pure
chocolade • 50 g rode bessen • 4 takjes
verse munt • 100 g crème fraîche •
1 madeleine-bakvorm voor 12
madeleines • Mixer of garde • Bakpapier
12 STUKS
20 MIN. + 15 MIN. OVENTIJD
BEREIDINGSWIJZE:
• Vet de bakvorm in met de extra boter
• Hak de pistachenoten en de cranberry’s
en bestuif licht met bloem.
grof. Smelt de chocolade op heel laag
• Verwarm de oven voor op 180°C.
vuur en doop de madeleines in de
• Meng de muffinmix en chocolade
chocolade.
melkpoeder met het water, de boter en • Strooi de cranberry’s en pistachenoten
de eidooier.
over de madeleines en laat op een vel
• Klop met een mixer of garde het eiwit
bakpapier opstijven. Serveer op een
schuimig en spatel door het beslag.
mooie schaal en kleed aan met takjes
• Verdeel het beslag over de holletjes van
rode bessen en munt.
de bakvorm en bak de madeleines voor • Serveer er een schaaltje crème fraîche
15-20 minuten. Laat de madeleines in
apart bij.
de vorm afkoelen.
Scan de
QR-code of
kijk op
recepten.lidl.nl
0.
57
P.S.
11