Gerookte zalm met ingelegde rode ui,
kappertjes en bietenroom
VOORGERECHT
BENODIGDHEDEN:
1 borrelbrood • 1 citroen • 200 g gekookte
bieten • 2 el zure room • Zout en peper •
1 rode ui • 200 g gerookte zalmplakjes •
2 el kappertjes, uitgelekt • 7 g verse dille •
Staafmixer
4 PERS.
15 MIN.
BEREIDINGSWIJZE:
• Verwarm de oven voor op 180°C en bak
het borrelbrood in ca. 10 minuten af.
• Halveer intussen de citroen en snijd de
ene helft in vier partjes. Pers de andere
helft uit.
• Pureer met behulp van een staafmixer
de bieten met de zure room en breng op
smaak met 1 el citroensap, zout en peper.
• Snijd de ui in dunne ringen en schep om
met de rest van het citroensap.
• Verdeel de zalmplakjes over vier mooie
borden. Druppel met een deel van de
bietenroom en serveer de rest er apart bij.
• Garneer de zalm met de uienringen,
kappertjes, takjes dille en citroenparten.
• Serveer met stukjes borrelbrood.
Scan de
QR-code of
kijk op
recepten.lidl.nl
2.
77
50
P.P.