1.
92
P.P.
Scan de
QR-code of
kijk op
recepten.lidl.nl
Salade met pancetta, Blue Stilton,
spruitjes en frambozen
VOORGERECHT
BENODIGDHEDEN:
1 krop tricolor kluitsla • 200 g spruitjes,
schoongemaakt • 100 g pancetta • 100 g frambozen,
diepvries • 50 ml olijfolie • 2 el azijn • Zout en
peper • 50 g walnoten, grof gehakt • 100 g Blue
Stilton blauwe schimmelkaas • Keukenpapier •
Staafmixer
BEREIDINGSWIJZE:
• Pluk de blaadjes van de sla en was ze grondig. Dep
droog en verdeel over een mooie schaal.
• Breng een pan met water aan de kook en kook de
spruiten in ca. 8 minuten beetgaar. Giet af en spoel
ze koud.
• Bak de plakjes pancetta in een droge koekenpan
bruin en knapperig en laat ze vervolgens uitlekken
op keukenpapier.
4 PERS.
35 MIN.
• Bak de spruiten in dezelfde pan op matig vuur voor
ca. 5 minuten tot ze een beetje bruin worden.
• Pureer met behulp van een staafmixer intussen de
helft van de frambozen met de olie en azijn. Breng
op smaak met zout en peper en uw dressing is
compleet.
• Schep de spruiten op de sla. Rooster de walnoten
voor ca. 3 minuten in de koekenpan en verdeel over
de salade met de frambozen en plakjes pancetta.
• Verkruimel de kaas over de schaal en besprenkel
met een deel van de dressing. Serveer de rest van
de dressing er apart bij.
180 GRAM
2.
99
NIEUW!
Pancetta
3 maanden op eiken gerookt spek. Lekker als
antipasti of in een salade.
55