1.
48
P.P.
Scan de
QR-code of
kijk op
recepten.lidl.nl
Geroosterde kip op een bedje van
knolselderijpuree met rode wijnsaus
HOOFDGERECHTEN
BENODIGDHEDEN:
1 sinaasappel, schoongeboend •
4 kippenbouten • 1 tl gemalen komijn •
Zout en peper • 1 el olie • 4 sjalotjes •
500 g kruimige aardappelen • 500 g
knolselderij • 100 ml melk • 150 ml
rode wijnsaus • 4 takjes verse tijm •
1 el gehakte platte peterselie • 2 el
granaatappelpitten • Braadslede •
Pureestamper
4 PERS.
45 MIN.
BEREIDINGSWIJZE:
• Verwarm de oven voor op 200°C.
• Rasp de schil van de sinaasappel en
pers het sap uit.
• Wrijf de kippenbouten goed in met
komijn, zout, peper en de helft van de
sinaasappelrasp.
• Verhit de olie in een braadpan en bak de
kip in 2 minuten rondom aan.
• Leg de sjalotten in een braadslede en
schenk het braadvet uit de pan en het
sinaasappelsap erover en schuif in de
oven.
• Braad de kip in ca. 35 minuten gaar.
• Schil intussen de aardappelen en
de knolselderij en snijd ze in gelijke
stukken. Leg de aardappelen en
knolselderij in een pan met een klein
laagje water en kook samen gaar
in 20 minuten. Giet af en laat even
uitdampen.
• Schenk de melk in de nog warme
pan en stamp tot een puree met een
pureestamper.
• Verwarm de rode wijnsaus tot net onder
het kookpunt.
• Verdeel de kip en puree over 4 borden.
Schep wat rode wijnsaus erover en
serveer de rest er apart bij.
• Strooi de rest van de sinaasappelrasp,
takjes tijm, gehakte peterselie en
granaatappelpitjes over het gerecht.
61