3.
01
P.P.
VIS
Zalm in bladerdeeg
met pastinaak en doperwtenstamp
HOOFDGERECHT
BENODIGDHEDEN:
1 zalm in bladerdeeg met spinazie • 1 ei, losgeklopt
met 1 el water • 230 g pastinaak, geschild en in
stukken gesneden • 200 g kruimige aardappelen,
geschild en in stukken gesneden • 400 g doperwten
(diepvries) • 1 el kurkuma • Zout en peper • 200 ml
slagroom • ½ blokje groentebouillon • 3 el grove
mosterd • 1 el gehakte peterselie • Pureestamper •
Bakplaat • Bakpapier
4 PERS.
BEREIDINGSWIJZE:
• Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de zalm
• Giet de groenten af en stamp ze grof met een
in bladerdeeg op een met bakpapier beklede
pureestamper. Roer de rest van de doperwten en
bakplaat en bestrijk met het ei.
de kurkuma erdoor en breng op smaak met zout
• Schuif in de oven en bak volgens de
en peper.
bereidingswijze die staat op de verpakking.
• Maak de mosterd-roomsaus: verwarm de slagroom
• Breng intussen een pan met water aan de kook.
met het bouillonblokje en laat 5 minuten zachtjes
Leg de stukken aardappel en pastinaak erin en
koken. Roer de mosterd erdoor en laat 2 minuten
kook ze in ca. 10 minuten gaar.
mee verwarmen. Roer de peterselie erdoor en
• Schep na 7 minuten de doperwten erbij, maar houd
bewaar wat voor de garnering.
een ½ kopje doperwten apart.
• Serveer de zalm met doperwtenstamp, de saus en
garneer met peterselie.
Bloemkoolsteak, tempeh,
spruitjes en wortelpuree
HOOFDGERECHT
4 PERS.
35 MIN.
VEGETARISCH
50 MIN.
BENODIGDHEDEN:
vast zit met een stukje stronk, anders vallen
500 g waspeen • 350 g spruitjes,
de steaks uit elkaar.
schoongemaakt • 4 el olijfolie + 100 ml •
• Leg de bloemkoolsteaks op een met
Zout en peper • 1 grote bloemkool • 180 g
bakpapier beklede bakplaat met de spruitjes.
tempehblokjes ketjap • 30 g peterselie •
Bestrijk de groenten met de rest van de olie
1 teentje knoflook • 1 sinaasappelschil,
en strooi met zout en peper. Schuif in de
geraspt • 4 el granaatappelpitten • Staafmixer •
oven en bak de steaks in ca. 20 minuten gaar.
Pureestamper • Bakpapier • Bakplaat
Schep de laatste 5 minuten de tempehblokjes
erbij.
BEREIDINGSWIJZE:
• Pureer intussen met behulp van een
• Verwarm de oven voor op 200°C.
staafmixer de peterselie, de knoflook en de
• Schil de waspeen en snijd in stukjes. Schep
helft van de sinaasappelrasp.
in een pan met water en breng aan de kook.
• Verwarm de wortelpuree en verdeel over vier
Kook in ca. 20 minuten gaar.
borden. Leg op elk een stuk bloemkoolsteak
• Schep de spruiten de laatste 5 minuten bij de
en schep de spruitjes en tempeh er omheen.
waspeen. Laat goed uitlekken, vis de spruiten • Garneer met granaatappelpitten en de
eruit en stamp de waspeen fijn met 2 el olie.
overige sinaasappelrasp en sprenkel met de
Breng op smaak met zout en peper.
olie.
• Maak de bloemkool schoon en snijd er
4 grote schijven of steaks van, van ca. 1,5 cm
dik. Zorg dat elk schijf aan de onderkant
1.
99
P.P.