3.
91
P.P.
Scan de
QR-code of
kijk op
recepten.lidl.nl
Bavetterollade met pompoen
en een korst van pistache
HOOFDGERECHT
BENODIGDHEDEN:
1 Deluxe bavetterollade •
½ tl kerriepoeder • ½ tl kurkuma •
½ tl gemalen peper • ½ tl komijn •
½ tl koriander • ½ tl nootmuskaat •
Zout en peper • 40 g boter • 800 g
pompoenblokjes • 150 g Griekse
yoghurt • 1 limoen, geraspt •
1 cm gember, geschild en geraspt •
150 g pistachenoten, fijngehakt •
Braadslede • Aluminiumfolie
4 PERS.
30 MIN. + 60 MIN. OVENTIJD
BEREIDINGSWIJZE:
• Verwarm de oven voor op
100 graden en laat het vlees op
kamertemperatuur komen.
• Meng de kruiden door elkaar. Wrijf de
bavetterollade in met de gemengde
kruiden, zout en peper. Leg in een
schaal, dek af en laat minstens 1 uur in
de koelkast marineren.
• Verhit de boter in een koekenpan
en bak de bavetterollade rondom
bruin. Leg het vlees in een braadslede
samen met de pompoenblokjes.
Schenk het bakvocht uit de pan
erover en schuif in de oven. Braad de
bavetterollade met pompoen ca. 1 uur,
zodat het vlees medium gaart.
• Haal de braadslede uit de oven, dek
af met aluminiumfolie en laat 10 min.
rusten.
• Roer intussen de yoghurt met de
limoenrasp en gember.
• Bestrijk de bovenkant van de
rollade met 2 eetlepels van het
yoghurt-mengsel. Bestrooi met de
pistachenoten en snijd de rollade
in plakken.
• Serveer de bavetterollade met de
pompoenblokjes en de rest van het
yoghurt-mengsel.
19