Lidl folder - van 28-11-2022 t/m 26-12-2022 - NIET LANGER GELDIG - pagina 20 *

thumbnail - Lidl-aanbieding - 28-11-2022 - 26-12-2022 -  producten in de aanbieding - bosui, limoen, kabeljauw, kabeljauwfilet, bakplaat. Pagina 20.
20 / 33

* Geldig in alle winkels Lidl

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
Gebakken kabeljauw met limoen-salieboter en geroosterde wortels HOOFDGERECHT BENODIGDHEDEN: 4 Delicieux aardappelgratintaartjes met broccoli • 1 bosje wortels met groen • 1 bosui, in dunne repen • 400-500 g kabeljauwfilet, in 4 stukken • Zout en peper • 2 el bloem • 75 g ongezouten boter • 12 salieblaadjes • 2 limoenen • Bakplaat • Keukenpapier BEREIDINGSWIJZE: • Verwarm de oven voor op 180 graden. • Leg de aardappelgratintaartjes op een bakplaat en zet ca. 20 min. in de oven, totdat ze gaar en knapperig zijn. • Schil intussen de wortels en laat aan elke wortel een stukje groen van ca. 1 cm zitten. Halveer de wortels in de lengte. Breng een pan met water aan de kook en kook de wortels in ca. 8 min. beetgaar. Giet af en bewaar tot gebruik. • Leg de reepjes bosui in een schaaltje met koud water tot gebruik, zo gaan ze mooi krullen. • Dep de stukken kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en eventueel zout en vervolgens met de bloem. Schud de overtollige bloem van de kabeljauwfilet. • Verhit 1/3 van de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de kabeljauwfilets op middelhoog vuur 4 min. aan 1 kant. Keer de kabeljauw en bak nog 3 min. op de andere zijde. 3. 83 Scan de QR-code of kijk op recepten.lidl.nl 20 4 PERS. P.P. 40 MIN. • Verhit intussen de rest van de boter in een steelpan of koekenpan met lichtgekleurde bodem (licht metaal of wit), zodat u de kleur van de boter goed kunt beoordelen. De boter zal eerst gaan bruisen en schuimen en daarna verkleuren. • Bak de salieblaadjes in de boter. Haal ze eruit en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Haal de boter van het vuur als deze goudbruin kleurt en schenk meteen over in een vuurvast schaaltje. • Pers het sap van 1 limoen uit en roer door de goudbruine boter. Verkruimel 4 blaadjes salie erdoor. • Schep de wortels door de pan waar de salie en boter werd gebakken en leg ze in een schaal. Plaats de kabeljauw op de wortels en schep de limoen-salieboter erover. • Snijd de overige limoen in partjes. Garneer de geroosterde wortels en kabeljauw met reepjes bosui en bestrooi met grof gemalen peper. Serveer met de aardappelgratintaartjes en partjes limoen.

Andere folders Lidl

Net binnengekomen folders