Gebakken kabeljauw met limoen-salieboter
en geroosterde wortels
HOOFDGERECHT
BENODIGDHEDEN:
4 Delicieux aardappelgratintaartjes met
broccoli • 1 bosje wortels met groen •
1 bosui, in dunne repen • 400-500 g
kabeljauwfilet, in 4 stukken • Zout en
peper • 2 el bloem • 75 g ongezouten
boter • 12 salieblaadjes • 2 limoenen •
Bakplaat • Keukenpapier
BEREIDINGSWIJZE:
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Leg de aardappelgratintaartjes op een
bakplaat en zet ca. 20 min. in de oven,
totdat ze gaar en knapperig zijn.
• Schil intussen de wortels en laat aan
elke wortel een stukje groen van ca. 1 cm
zitten. Halveer de wortels in de lengte.
Breng een pan met water aan de kook en
kook de wortels in ca. 8 min. beetgaar.
Giet af en bewaar tot gebruik.
• Leg de reepjes bosui in een schaaltje met
koud water tot gebruik, zo gaan ze mooi
krullen.
• Dep de stukken kabeljauwfilet droog
met keukenpapier. Bestrooi met peper
en eventueel zout en vervolgens met de
bloem. Schud de overtollige bloem van de
kabeljauwfilet.
• Verhit 1/3 van de boter in een koekenpan
met anti-aanbaklaag. Bak de
kabeljauwfilets op middelhoog vuur
4 min. aan 1 kant. Keer de kabeljauw
en bak nog 3 min. op de andere zijde.
3.
83
Scan de
QR-code of
kijk op
recepten.lidl.nl
20
4 PERS.
P.P.
40 MIN.
• Verhit intussen de rest van de boter in een
steelpan of koekenpan met lichtgekleurde
bodem (licht metaal of wit), zodat u de
kleur van de boter goed kunt beoordelen.
De boter zal eerst gaan bruisen en
schuimen en daarna verkleuren.
• Bak de salieblaadjes in de boter. Haal ze
eruit en laat ze uitlekken op een stukje
keukenpapier. Haal de boter van het vuur
als deze goudbruin kleurt en schenk
meteen over in een vuurvast schaaltje.
• Pers het sap van 1 limoen uit en roer
door de goudbruine boter. Verkruimel 4
blaadjes salie erdoor.
• Schep de wortels door de pan waar de
salie en boter werd gebakken en leg ze
in een schaal. Plaats de kabeljauw op de
wortels en schep de limoen-salieboter
erover.
• Snijd de overige limoen in partjes.
Garneer de geroosterde wortels en
kabeljauw met reepjes bosui en bestrooi
met grof gemalen peper. Serveer met de
aardappelgratintaartjes en partjes limoen.