4.
91
P.P.
Scan de QR-code
of kijk op
recepten.lidl.nl
Pittige hele kip uit de oven met limoen, venkel,
krieltjes en gemarineerde chili
HOOFDGERECHT
4 PERS.
BENODIGDHEDEN:
6 rode pepers • 200 g rode paprika •
2 takjes tijm • 150 ml azijn • 100 ml
appelsap • 80 g suiker • 2 tl zout • 1 tl
grove mosterd • 1 tl korianderpoeder •
2 grote uien • 1 venkel • 400 krieltjes
met schil • 1,5 kg Deluxe hele kip • 1 bol
knoflook • 2 limoenen • 3 el olijfolie •
Zout en peper • Glazen pot met deksel •
Bakpapier • Bakplaat
BEREIDINGSWIJZE:
• Maak de rode pepers en paprika’s
schoon en snijd in plakjes of stukken.
Stop de rode peper, paprika en tijm in
een glazen pot.
44
LENTE_23_P36-72_VRIJGAVE.indd 44
40 MIN. + 40 MIN. OVENTIJD + MIN. 4 UUR WACHTTIJD
• Doe de azijn, appelsap, 350 ml water,
de suiker, het zout, de grove mosterd
en korianderpoeder in een steelpan en
breng aan de kook. Giet dit mengsel
voorzichtig in de glazen pot met de
rode peper en paprika’s, sluit met een
deksel en zet vervolgens op zijn kop.
Laat helemaal afkoelen en zet hem dan
weer rechtop. Laat voor gebruik het
liefst een dag marineren, minimaal
4 uur.
• Verwarm de oven voor op 220 graden.
• Maak de uien schoon en snijd in partjes.
Snijd de venkel ook in parten. Bekleed
een bakplaat met bakpapier en leg hier
de uien, venkel en krieltjes op.
• Leg de kip op zijn borst en knip met een
scherpe schaar aan beide kanten van de
ruggengraat. Haal de ruggengraat eruit
en gooi deze weg. Draai de kip om met
de kipfilets naar boven en leg de kip bij
de groenten op de bakplaat.
• Halveer de knoflook, snijd de limoenen
in plakken en schik rondom de kip.
Besprenkel alles met olijfolie en
bestrooi met zout en peper. Rooster de
kip in ca. 35 tot 40 min. goudbruin en
gaar. Serveer de hele kip uit de oven
met de gemarineerde chili.
27-02-2023 09:34