2.93
P.P.
Scan de QR-code
of kijk op
recepten.lidl.nl
Catalaanse ovenschotel met kabeljauw
HOOFDGERECHT
4 PERS.
20 MIN. + 28 MIN. OVENTIJD.
BENODIGDHEDEN:
• Leg de kabeljauwfilets op een andere
bakplaat bekleed met bakpapier en
2 aubergines • 6 sjalotten • 1 paprikamix •
besprenkel met 1 el olijfolie. Rooster de
3 tenen knoflook • 5 el olijfolie • Zout •
groenten in het midden van de oven in
4 kabeljauwfilets • 8 takjes platte
ca. 20 min. gaar. Haal de groenten uit
peterselie • 125 g groene olijven • 1 Turks
de oven en dek af met een theedoek.
brood • 2 bakplaten • 2 vellen bakpapier
Verlaag de oven van 220 naar 180
graden en zet de kabeljauw samen met
BEREIDINGSWIJZE:
het Turks brood 8 min. in de oven.
• Verwarm de oven voor op 220 graden.
• Bekleed een bakplaat met bakpapier en • Knijp de knoflook uit zijn schil en prak
fijn met 1 el olijfolie. Verwijder met een
leg alle groenten en knoflook er heel
mes en vork de oneetbare delen van de
op. Besprenkel met 3 el olijfolie en zout.
gare groenten en scheur of snijd ze in
grove stukken.
LENTE_23_P36-72_VRIJGAVE.indd 53
• Verdeel de groenten over de borden,
besprenkel met de knoflookolie en
bestrooi met peterselie. Leg de groene
olijven en de kabeljauwfilet erbij en
serveer met Turks brood.
Maak het vega:
Vervang de kabeljauw voor onze
vegetarische balletjes!
53
27-02-2023 09:36