Mitra folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 70 *

thumbnail - Mitra-aanbieding -  producten in de aanbieding - prosecco, witte wijn, wijn, kom, potje. Pagina 70.
70 / 77

* Geldig in alle winkels Mitra

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
MITRA CULINAIR Gepekelde zalm met limoenolie en roze peper Voor 10-20 crackers 200 g zeer verse zalmfilet, zonder vel 2 el grof zeezout dungesneden schil van 1 limoen 50 ml milde (Spaanse) olijfolie 1 tl roze peper (of 4 seizoenenpeper), grof gemalen 10-20 crackers* Bestrooi de vis rondom met zout en zet afgedekt 24 uur in de koelkast. Meng de limoenschil met de olie en zet afgedekt op het aanrecht. Spoel het zout van de zalm en dep de vis droog. Snijd de zalm in dunne plakjes en leg op een schaal. Schenk de olie erover. Bestrooi met de roze peper. Dek af en laat nog een paar uur marineren in de koelkast. Serveer de zalm met crackers. Kaaswafels Voor 16-24 stuks Soft taco’s met burrata en tomatensalsa 250 g bloem, gezeefd 1 tl bakpoeder 2 eieren, gesplitst 325 ml karnemelk 50 g boter, gesmolten 100 g Gruyère, geraspt zonnebloemolie (om in te vetten) 6 el crème fraîche 1 biologische citroen, de schil geraspt 10 takjes bieslook, fijngesneden Voor 10 stuks 10 zachte mini-taco’s of tortilla’s 150 g gemengde cherrytomaatjes, in plakjes 2 takjes koriander, de blaadjes geplukt 1 bol burrata, in 10 stukjes (of mini-mozzarella) 10 plakjes jalapeño (uit een potje) snuf gerookt paprikapoeder 1 limoen, in partjes Meng de bloem met het bakpoeder in een kom. Voeg de eidooiers toe. Meng er met een mixer of garde rustig de karnemelk door. Meng de boter en kaas erdoor en voeg flink wat peper toe. Klop de eiwitten in een schone kom stijf en spatel ze door het beslag. Verhit een wafelijzer, vet in met wat zonnebloemolie. Schep het beslag in het wafelijzer zodat het de bodem in een laag van ca. 1 cm bedekt. Doe het deksel erop en laat op middelhoog vuur in ca. 6 minuten gaar en goudbruin worden. Gebruik je een wafelijzer op het fornuis, keer deze dan halverwege. Snijd de wafels in kwarten. Meng voor de dip de crème fraîche met de citroenschil en de bieslook. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Serveer de wafels zo vers mogelijk met een schepje crème fraîche. 1 2 3 Verwarm de zachte taco’s of tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de tomaat met koriander en voeg peper en zout naar smaak toe. Beleg de taco’s met de burrata, tomaatjes en een plakje jalapeño. Bestrooi met wat paprikapoeder en serveer met de limoenpartjes. Serveer zo vlot mogelijk want vers zijn ze het lekkerst. 4 * Bestrooi deze crackers met bijvoorbeeld dille, venkelzaad en meer roze peper of ga een andere kant op en bestrooi met chilivlokken en sesamzaad voor een Aziatische twist. Tip: Geen wafelijzer? Bak dan van dit beslag kleine poffers of pannenkoeken. 70 Campari jelly Voor een kleine vorm van ca. 750 ml (is je vorm groter, reken hem dan simpelweg door) 100 g suiker 400 ml ongezoet water met sinaasappel- of grapefruitsmaak 6 blaadjes gelatine (of 2 à 3 meer voor een stevigere jelly) 150 ml Campari 1 stuk Galia meloen 1 stuk watermeloen Meng de suiker met het water en breng het rustig aan de kook. Leg de blaadjes gelatine een paar minuten in koud water. Draai het suikermengsel laag, neem de gelatine uit het water en roer het door het suikerwater zodat het oplost. Voeg de Campari toe en laat alles wat afkoelen. Steek kleine bolletjes uit de meloen met een meloenboor (of klein lepeltje). Schep het afgekoelde maar nog vloeibare mengsel in de vorm en doe de bolletjes erbij. Laat afkoelen in de koelkast. Stort de jelly op een schaal of taartvorm. Wil je er mee een Camparispritz jelly van maken, vervang dan (een deel van) het water door prosecco of witte wijn. 1 2 3 Ook lekker met Thornbridge Jaipur IPA 33 CL €2.89

Andere folders Mitra

Net binnengekomen folders