MITRA CULINAIR
Gepekelde
zalm met
limoenolie
en roze
peper
Voor 10-20 crackers
200 g zeer verse zalmfilet,
zonder vel
2 el grof zeezout
dungesneden schil
van 1 limoen
50 ml milde (Spaanse)
olijfolie
1 tl roze peper
(of 4 seizoenenpeper),
grof gemalen
10-20 crackers*
Bestrooi de vis rondom met
zout en zet afgedekt 24 uur
in de koelkast. Meng de
limoenschil met de olie en zet
afgedekt op het aanrecht.
Spoel het zout van de zalm
en dep de vis droog. Snijd de
zalm in dunne plakjes en leg
op een schaal. Schenk de
olie erover. Bestrooi met de
roze peper. Dek af en laat
nog een paar uur marineren
in de koelkast. Serveer de
zalm met crackers.
Kaaswafels
Voor 16-24 stuks
Soft taco’s
met
burrata en
tomatensalsa
250 g bloem, gezeefd
1 tl bakpoeder
2 eieren, gesplitst
325 ml karnemelk
50 g boter, gesmolten
100 g Gruyère, geraspt
zonnebloemolie
(om in te vetten)
6 el crème fraîche
1 biologische citroen,
de schil geraspt
10 takjes bieslook,
fijngesneden
Voor 10 stuks
10 zachte mini-taco’s
of tortilla’s
150 g gemengde
cherrytomaatjes, in plakjes
2 takjes koriander,
de blaadjes geplukt
1 bol burrata, in 10 stukjes
(of mini-mozzarella)
10 plakjes jalapeño
(uit een potje)
snuf gerookt paprikapoeder
1 limoen, in partjes
Meng de bloem met het
bakpoeder in een kom.
Voeg de eidooiers toe. Meng
er met een mixer of garde
rustig de karnemelk door.
Meng de boter en kaas
erdoor en voeg flink wat
peper toe.
Klop de eiwitten in een
schone kom stijf en
spatel ze door het beslag.
Verhit een wafelijzer, vet
in met wat zonnebloemolie. Schep het beslag in
het wafelijzer zodat het de
bodem in een laag van ca. 1
cm bedekt. Doe het deksel
erop en laat op middelhoog
vuur in ca. 6 minuten gaar en
goudbruin worden. Gebruik je
een wafelijzer op het fornuis,
keer deze dan halverwege.
Snijd de wafels in kwarten.
Meng voor de dip de
crème fraîche met de
citroenschil en de bieslook.
Voeg wat peper en zout naar
smaak toe. Serveer de wafels
zo vers mogelijk met een
schepje crème fraîche.
1
2
3
Verwarm de zachte taco’s of
tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de tomaat met
koriander en voeg peper en
zout naar smaak toe. Beleg
de taco’s met de burrata,
tomaatjes en een plakje
jalapeño. Bestrooi met wat
paprikapoeder en serveer
met de limoenpartjes.
Serveer zo vlot mogelijk want
vers zijn ze het lekkerst.
4
* Bestrooi deze crackers met
bijvoorbeeld dille, venkelzaad en meer roze peper of
ga een andere kant op en
bestrooi met chilivlokken en
sesamzaad voor een
Aziatische twist.
Tip: Geen wafelijzer? Bak
dan van dit beslag kleine
poffers of pannenkoeken.
70
Campari
jelly
Voor een kleine vorm van ca.
750 ml (is je vorm groter, reken
hem dan simpelweg door)
100 g suiker
400 ml ongezoet water
met sinaasappel- of
grapefruitsmaak
6 blaadjes gelatine
(of 2 à 3 meer voor een
stevigere jelly)
150 ml Campari
1 stuk Galia meloen
1 stuk watermeloen
Meng de suiker met het
water en breng het rustig
aan de kook. Leg de blaadjes
gelatine een paar minuten in
koud water. Draai het
suikermengsel laag, neem de
gelatine uit het water en roer
het door het suikerwater
zodat het oplost. Voeg de
Campari toe en laat alles wat
afkoelen.
Steek kleine bolletjes uit
de meloen met een
meloenboor (of klein lepeltje).
Schep het afgekoelde maar
nog vloeibare mengsel in de
vorm en doe de bolletjes erbij.
Laat afkoelen in de koelkast.
Stort de jelly op een
schaal of taartvorm.
Wil je er mee een Camparispritz jelly van maken,
vervang dan (een deel van)
het water door prosecco of
witte wijn.
1
2
3
Ook lekker
met
Thornbridge
Jaipur IPA
33 CL
€2.89