RANKING THE WINES
Carménère is het meest aangeplante druivenras in Chili. De druif,
oorspronkelijk afkomstig uit Bordeaux, doet het namelijk heel goed in het
zonnige Chileense klimaat. ‘Vaak zijn het wijnen met veel karakter
en zachte tannines’, vertelt Mitra’s category-manager Anneke Staals.
We stellen er vijf aan je voor. Allemaal exclusief bij Mitra.
TOP 5 EXCLUSIEVE
CARMÉNÈRES
CASA AMADA
GRAN RESERVA CARMÉNÈRE
KRACHTIG & INTENS | CHILI
NI
€12.99
De wijnstokken van de carmenère van
Casa Amada zijn aangeplant in de
Colchagua Valley, een van de beste
wijngebieden in Chili. De Gran Reserva
is intens rood van kleur, in de smaak
tonen van toffee en frambozen met
zachte tannines. Lekker bij
gekonfijte eend of een
pasta Bolognese.
EU
W
YALI ‘THREE LAGOONS’
GRAN RESERVA CARMÉNÈRE
KRACHTIG & INTENS | CHILI
YALI WETLAND'
CARMÉNÈRE RESERVA
VOL & UITDAGEND | CHILI
€7.99
De Carmenère Reserva van het duurzame wijnhuis Yali komt uit centraal
Chili. Vlakbij de wijn-gaarden bevindt
zich vogel- en natuurreservaat
‘Yali Wetland’. Diep kersenrood van
kleur. Fluweelzachte tannines, heerlijk
vol van smaak. Smaakt goed bij
ovenschotels, stoofpot en kruidige
gerechten.
VIÑA CHOCALÁN
RESERVA CARMÉNÈRE
VOL & UITDAGEND | CHILI
CASA AMADA
RESERVA CARMÉNÈRE
VOL & UITDAGEND | CHILI
€10.99
De Reserva Carmenère komt net als z’n - in
smaak - iets zwaardere, grotere broer de Gran
Reserva van wijnhuis Casa Amada. Rood van
kleur met een hint van violet. De geur is intens,
gekruid met aroma’s van rode kersen en
chocolade. De smaak is zacht en in balans.
Heerlijk bij pasta’s, wild of rood vlees.
6 wijnen halen = 5 betalen
€11.99
De Gran Reserva Carmenère uit Three
Lagoons, een specifiek wijngebied in
Maipo Valley, is complex, met een
prachtige intensiteit en structuur.
Paarsrood van kleur. In de smaak veel
fruit, zoals kersen en rijpe pruimen, met
een zachte afdronk. Combineert
perfect met stoof- en ovenschotels.
€8.99
Chocalán is een nieuwe, ultramoderne Chileense wijnmakerij
met een uitgesproken eigen stijl.
De Reserva Carmenère die ze
maken is donker, robijnrood.
In de neus zwarte bessen,
kersen, pruimen en wat
kruidigheid. De smaak is
romig, zacht met een hint
van pure chocolade.
Lekker bij gegrild
rundvlees en
geroosterd lamsvlees.