PL Kabeljauw
Pak 260 gram
5.89
KER
OR
TIP
GUILLARD
Albert
Schoech
Pinot Blanc
Fles 75 cl
7.99
VIN D'ALSACE
SPELLATION ALSACE CONTROLE
ALBERT SCHOECH
PINOT BLANC
ERT SCHOECH AMMERSCHWIHR, HAUT-RHIN FRAN
NIX18
TIP
KABELJAUW
met witte druiven en dragon-roomsaus
4 personen bereidingstijd 35 min.
• Verwarm de oven voor op 250°C.
• Kruid 4 stukken kabeljauw (100-150g elk)
aan beide zijden met peper en zout,
1 eetlepel gedroogde dragon (Silvo) en
bestrooi met bloem (ca. 3 eetlepels).
• Pluk 500g witte (pitloze) druiven van hun
steeltjes en laat een paar kleine trosjes van
3-4 druiven heel. Verhit 50g boter samen
met 2 eetlepels olijfolie in een grote
koekenpan en bak de dru op hoog
vuur snel bruin. Schep in een ovenschaal.
• Bak de kabeljauw in dezelfde pan ca.
1 minuut per kant zodat ze net kleuren.
Leg de vis op de druiven en schuif de schaal
in de oven voor 10 minuten.
. Bak ondertussen 2 gesnipperde sjalotjes met
1 eetlepel dragon en 2 eetlepels kappertjes met
hun vocht. Schenk er 150ml witte wijn bij en breng
aan de kook. Laat op hoog vuur borrelen tot de
helft van het vocht overblijft. Schep er 125g PLUS
roomkaas knoflook & kruiden door, haal van het vuur
en roer tot een glad sausje.
• Haal de vis uit de oven, schep er een deel van de saus
over en serveer de rest er apart bij.
PLUS
aardappel
Krieltjes met
rozemarijn
VOORGEKOOKT
HABE768
PLUS Halve kriel met schil
& Rozemarijn
Schaal 450 gram*
Vis moet
zwemmen
Bijvoorbeeld in deze Pinot
Blanc van het mooie huis
Schoech. Zacht appelig,
met fijne amandelbittertjes
en een lichte citrusafdronk.
Een perfecte combinatie.
VIS & VEELZIJDIG
Lekker met krieltjes uit de oven
Vis, lekker
en gezond
VET
TONIJN
MOOT
Duurzaam gevangen
TONIJNMOOT
IN OLIJFOLIE
4
Vis Marine-producten zijn
duurzaam gevangen. Vandaar
het MSC keurmerk op de
verpakking. Zo zorgen we
samen voor een gezonde
visstand.
TONIJNSTUKKEN
Vis Marine
IN WATER
ROZE ZALM
Blik 160 en 213 gram
De prijzen variëren van
1.99-2.69
Kijk voor meer visgerechten op plus.nl/recepten
PLUS 21