HOOFD- EN BIJGERECHTEN
3.91
Gevlinderde kip
met ras el hanout
en pruimen
4 personen
makkelijk
20 min. + oventijd 1 uur
1. Leg 1 Beter Leven hele kip*
(Boerentrots van PLUS ca. 1,5 kg)
met de borst naar beneden.
Snijd of knip met een wildschaar de
ruggengraat eruit. Keer om, leg de
kip in een ruime ovenschaal of op een
bakplaat en bestrijk met 3 eetlepels
olijfolie, 2 eetlepels zachte boter
en bestrooi met peper en zout naar
smaak.
2. Rooster de kip in een
voorverwarmde oven op 190 °C
45 min. Bedruip de kip elke 15 min.
met het vocht uit de ovenschaal.
Snijd ondertussen de 3 rode uien
in 8 parten.
3. Bestrooi de kip met 2 eetlepels
ras el hanout en verdeel de ui met
200 gram gedroogde pruimen
zonder pit en 100 gram amandelen
eromheen en bak nog 15 min.
Lekker met couscous en geroosterde
Midden-Oosterse spruiten
van pagina 49.
1.60
3.78
P.P.
P.P.
P.P.
Varkenshaas met
Geroosterde
paddenstoelen en spruitjes op
bieten-wortelsalade 3 manieren
4 personen
makkelijk
35 min.
1. Snijd 1 pakje gekookte bietjes (à 500 g)
in partjes. Schil 2 winterpenen (à 300 g)
en snijd ze in de lengte met de
dunschiller in linten. Klop een dressing
van 4 eetlepels olijfolie extra vierge,
1 eetlepel rode wijnazijn, 1 eetlepel
mosterd, 1 eetlepel vloeibare honing en
1 gesnipperde sjalot. Meng de dressing
door de wortel en biet.
2. Dep 600 gram culinaire varkenshaas
naturel, liefst op kamertemperatuur,
droog met keukenpapier en bestrooi met
peper en zout naar smaak. Verhit
2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter
in een koekenpan en bak de varkenshaas
op hoog vuur rondom in 2 min.
goudbruin. Zet het vuur laag en bak in
nog ca. 6 min. rosé. Neem uit de pan
en laat afgedekt 5 min. rusten.
3. Voeg nog 2 eetlepels olijfolie en
1 eetlepel boter toe aan de pan van het
vlees, en verhit. Voeg er 2 schalen in
grove stukken gesneden paddenstoelen
met verse tijm (à 200 g) aan toe en
roerbak op hoog vuur in 6 min. beetgaar.
Schenk er 100 ml droge witte wijn bij en
breng op smaak met peper en zout.
4 personen
makkelijk
15 min.
+ oventijd 15 min.
vegetarisch
1. Maak 500 gram (paarse) spruitjes
schoon, halveer ze en leg ze in een
ovenschaal. Besprenkel met 2 eetlepels
olijfolie en bestrooi met peper en zout
naar smaak. Kies voor jouw variant:
Italiaanse spruiten:
bestrooi met 1 eetlepel gedroogde
Italiaanse kruiden. Rooster de spruiten
in een voorverwarmde oven op 180 °C
in ca. 15 min. beetgaar. Schep om met
120 gram zongedroogde tomaatjes.
Aziatische spruiten:
bestrooi met 2 eetlepels sojasaus
en 1 theelepel chilivlokken. Rooster
de spruiten in een voorverwarmde
oven op 180 °C in ca. 15 min. beetgaar.
Schep om met 100 gram grofgehakte
cashewnoten en 2 fijngesneden
lente-uitjes.
Midden-Oosterse spruiten:
bestrooi met 1 eetlepel gemalen komijn
en 1 theelepel chilivlokken. Rooster de
spruiten in een voorverwarmde oven
op 180 °C in ca. 15 min. beetgaar. Schep
om met 1 halve, in stukjes gesneden
citroen en 125 gram groene olijven.
4. Snijd de varkenshaas in plakjes, verdeel
de paddenstoelen erover en serveer
met de salade. Bestrooi met 2 eetlepels
fijngesneden peterselie. Lekker met de
aardappelgratins van pagina 48.
VOEDINGSWAARDE P.P.: 653 KCAL. 42 G VET
(4 G VERZADIGD), 21 G KOOLHYDRATEN
(14 G SUIKERS), 5 G VEZELS, 45 G EIWIT, 1,4 G ZOUT
VOEDINGSWAARDE P.P.: 538 KCAL.
42 G VET (9 G VERZADIGD), 21 G KOOLHYDRATEN
(16 G SUIKERS), 11 G VEZELS, 39 G EIWIT, 0,7 G ZOUT
*Kijk voor de beschikbaarheid in de winkel of op plus.nl
VOEDINGSWAARDE P.P.: 205 KCAL. 7 G VET
(1 G VERZADIGD), 24 G KOOLHYDRATEN
(13 G SUIKERS), 9 G VEZELS, 7 G EIWIT, 1,6 G ZOUT
49