S prankelresn.de
afsluite
NAGERECHTEN
0.72
P.P.
Zebracake met chocoladedrip
12 personen
gemiddeld
30 min. + oventijd 1 uur
Wachttijd: 2 uur
vegetarisch
1. Vet een tulbandvorm (2 liter) goed in
met boter. Meng 100 gram kristalsuiker
met 85 ml water en 60 gram
cacaopoeder tot een glad papje.
Klop 250 gram zachte boter met
200 gram kristalsuiker met de mixer in
4 min. superluchtig. Voeg, al kloppend,
een voor een 6 eieren
(op kamertemperatuur) toe. Zeef er
375 gram patentbloem met 1 theelepel
bakpoeder en een snufje zout boven
en spatel het er zo luchtig mogelijk
door. Spatel er 125 ml volle melk door.
Schep 200 gram van het beslag bij het
cacaomengsel en roer door.
2. Doe de twee soorten beslag in een
aparte spuitzak en spuit een dun
laagje vanillebeslag in de vorm, dan
een laagje chocoladebeslag etc. tot het
beslag op is.
3. Bak de tulband in een voorverwarmde oven op 170°C in ca. 1 uur
goudbruin en gaar. Prik vervolgens met
een satéprikker in de cake. De cake is gaar
als de satéprikker er schoon en droog
uitkomt. Laat 15 min. in de vorm afkoelen
en stort de cake op een taartplateau.
4. Hak 50 gram chocoladereep puur
(Fairtrade PLUS) en 50 gram chocoladereep
wit (Fairtrade PLUS) apart in kleine stukjes.
Smelt de chocolade apart van elkaar
au bain-marie en schenk over de tulband.
Versier met 1 eetlepel zachte zilveren parels
(Dr. Oetker potje à 42 g).
VOEDINGSWAARDE P.P.: 477 KCAL. 24 G VET
(15 G VERZADIGD), 54 G KOOLHYDRATEN
(31 G SUIKERS), 3 G VEZELS, 9 G EIWIT, 0,2 G ZOUT
GA VOOR NOG MEER ZOET NAAR PLUS.NL/KERSTRECEPTEN/TOETJES
71