VEGAN LIGHT LENTE-STAMPPOT
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
12 verse zilveruitjes
600 g lichtkruimige
aardappel, geschild
2 el grove mosterd
4 el zonnebloemolie
2 el wittewijnazijn
200 g gedopte tuinbonen
(diepvries)
100 g peultjes,
schoongemaakt
100 g sugarsnaps,
schoongemaakt
100 g haricots verts,
schoongemaakt
100 g snijboon, in stukjes
100 g doperwten (diepvries)
Extra: 1 el rookmot, rookoven
of-pan
1. Kook de uitjes met schil 5 minuten in water met zout. Laat
uitlekken en afkoelen. Pel het schilletje eraf en bestrooi de uitjes
met zout. 2. Verhit de rookoven, voeg de rookmot toe en rook de
uitjes circa 5 minuten. Zet de warmtebron uit en laat de uitjes in
de pan afkoelen en iets doorgaren. 3. Kook de aardappels in circa
20 minuten gaar. Snijd ze terwijl ze nog warm zijn in blokjes en
meng direct met een dressing van de mosterd, olie en azijn.
Voeg peper en zout naar smaak toe. 4. Blancheer de tuinbonen
30 seconden. Laat uitlekken en pel het schilletje eraf. Blancheer
de andere bonen en peulen los van elkaar in 2 tot 6 minuten beet-
gaar. 5. Meng alles losjes door elkaar en bestrooi met bieslook,
peper en zout.
Kcal per persoon: 350
Kijk voor de recepten van Mezze in a bowl, Kapsalon
untrimmed, Nasi splashing goreng, Tom yam kung on a plate,
Elegant English breakfast en Chili salad carne op
sligro.nl/magazine-recepten
scan mij
Artikelinformatie over belangrijke ingrediënten en producten in deze productie:
VEGAN LIGHT LENTE-STAMPPOT, P.16: Verse zilveruitjes (netje 500 g, art.nr. 138052), Eat me
peulen (pak 250 g, art.nr. 515372), Sugarsnaps (bak 200 g, art.nr. 854190), MEZZE IN A BOWL,
P.17: Bonduelle kikkererwten diepvries (zak 2,5 kilo, art.nr. 119878), Chtoura falafelmix (doos
200 g, art.nr. 17539), Alambra halloumi (pak 225 g, art.nr. 093001), KAPSALON UNTRIMMED,
P.18: Lamshaasjes diepvries (per kilo, art.nr. 006149), Sligro Spice Market shoarmakruiden
(blikje 80 g, art.nr. 335109), Sabarot bulgur (doos 500 g, art.nr. 631636), NASI SPLASHING
GORENG, P.19: Tempeh (pak 400 g, art.nr. 405967), Koningsvogel nasi goreng mix (bakje 100 g,
art.nr. 791041), Lucullus emping (zak 1 kilo, art.nr. 013948), TOM YAM KUNG ON A PLATE, P.20:
Argentijnse garnalen (doos 2 kilo, art.nr. 111201), Pink meat radish (per kilo, art.nr. 076670),
Grote tomatenmix (doos 2 kilo, art.nr. 701258), ELEGANT ENGLISH BREAKFAST, P.21: Sabarot
witte cocobonen (doos 500 g, art.nr. 228140), Sabarot Spelt (zak 1 kilo, art.nr. 117515), Paddo
witte beukenzwam (150 g, art.nr. 047616), Lavas (bosje 100 g, art.nr. 493295), CHILI SALAD
CARNE, P.22: Sabarot gedroogde rode kidneybonen (pak 450 g, art.nr. 973952), La Morena red
Mexican salsa (pot 230 g, art.nr. 063732)
FOOD > RECEPTEN > ALL DAY SALADS
MET ONDERSTAANDE
ARTIKELINFORMATIE
BESTEL JE DEZE MOOIE
PRODUCTEN MAKKELIJK
ONLINE EN IN DE
VESTIGING.
Teddy
Order
Citroen
SABAROT
Rabda gekonfijte citroenen
(pot 850 g, art.nr. 201774)
SHOP
Witte
Benen
Sabarot witte cocobonen
(doos 500 g, art.nr. 228140)
LANCOSTINGAUSTRAL
Argentijnse garnalen
(doos 2 kilo, art.nr. 111201)
BLADS
magaZiNe 23