10
REACH OUT
& TOUCH
Net dat stapje extra zetten. Een cadeautje meegeven. Je succesrecepten delen.
Eigenlijk hoef je niets ingewikkelds te doen om je gasten te veranderen in fans.
1
Post niet alleen je nieuwe kaart op
social media, maar laat ook eens zien
hoe het er in je keuken aan toegaat.
Of ga met een camera langs bij je
lokale leverancier.
2
Bedenk een eigen loyaliteitsprogramma: een sticker of spaarzegel bij elk
restaurantbezoek en iedere takeaway.
Een volle kaart geeft recht op… een
gratis dessert?
3
Werk samen met plaatselijke bedrijven,
zoals de bloemist. Stel bijvoorbeeld
een chic takeaway diner samen voor
thuis, inclusief een bos verse bloemen,
kaarsjes en een fles goede wijn.
4
Anno 2021 heb je plastic natuurlijk
allang vaarwel gezegd. Maar voor
consumenten zijn duurzame disposables
niet altijd goed te herkennen. Geef er een
korte toelichting bij en vertel waarom je
hier bewust voor kiest.
5
Geef je volgers op social media
af en toe een cadeautje: het recept
van een populair dessert, een korte
online kookworkshop, een winactie,
een uitnodiging voor een besloten
avond waarop je de nieuwe kaart
introduceert, et cetera.
6
Verras je jongste gasten tijdens
het wachten met een kleurplaat of
puzzelboekje. Serveer de kinderijsjes
in een meeneembeker. En vergeet
niet een klein cadeautje toe te
voegen bij je afhaalkindermenu.
7
Doe iets speciaals als een van de
gasten jarig is en zorg dat ook
andere gasten dat weten. Ze zullen
dan bij een verjaardagsetentje
eerder voor jouw restaurant kiezen.
8
Wil je met takeaway het echte
uiteten-gevoel evenaren? Laat je
eens inspireren door de Japanse
bentobox. Zo verras je je gasten thuis
met een opmaak die niet onderdoet
voor een mooi opgemaakt bord in je
restaurant.
9
Zitten er veel bedrijven in je
directe omgeving? Introduceer
een lunchdeal to go voor de
zakelijke markt: elke dag een
ander broodje met sapje erbij
voor € 7,50.
10
Neem jezelf voor om je gasten
altijd nét iets meer te geven dan
ze verwachten. En zorg dat je
personeel dat ook doet.
magaZiNe
Sligro magaZiNe 33_Refresh_Top 10 trends.indd 45
45
1/20/2021 3:35:12 PM