REUZENGARNALEN MET VANILLE-CURRY
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
2 tl venkelzaad
1 tl witte peper
1 tl korianderzaad
1 tl roze peper
1 kruidnagel
1 stukje foelie
2 tl paprikapoeder
1 tl kurkumapoeder
1 tl gemberpoeder
12 reuzengarnalen (black tiger
6-8), ontdooid
3 el zonnebloemolie
2 limoenen, gehalveerd
1 vanillestokje, in de lengte
gehalveerd en het merg eruit
geschraapt
200 ml kokosmelk
1 tl vissaus
sligro.nl/magazine-recepten
gemengde tomaten,
naar eigen inzicht
bosui, naar eigen inzicht
verse groene kruiden,
naar eigen inzicht
1. Rooster alle specerijen in een droge pan 1 minuut en maal het
vervolgens in een vijzel grof. Dep de garnalen droog en bestrooi met
ongeveer eenderde van dit mengsel (gebruik de rest voor andere
gerechten met bijvoorbeeld vis of kip). 2. Verhit de olie en bak hierin de
garnalen op niet te hoge stand in circa 6 minuten gaar. Keer regelmatig.
Bak de limoenen (op het snijvlak) en de vanille inclusief het merg mee.
3. Neem de garnalen uit de pan als ze bijna gaar zijn en zet apart. Breng
de kokosmelk in dezelfde pan aan de kook. Knijp de limoenen erboven
uit en schraap de aanbaksels los. Laat iets inkoken en breng op smaak
met vissaus, wat zout en peper. 4. Schep de garnalen terug in de pan en
warm alles kort door zodat de garnalen net gaar zijn. Serveer met rijst en
een simpele tomatensalade van gemengde tomaten, bosui en kruiden.
Kcal per persoon: 280
Kijk voor de recepten van Ceviche van geschroeide makreel met
nanami togarashi, Lamsschouder met saffraanrijst, Slow roasted
varkensvlees met krab en komijn en Manakish met za'atar en
feta op
scan mij
Artikelinformatie over belangrijke ingrediënten en producten in deze productie.
CEVICHE VAN GESCHROEIDE MAKREEL MET NANAMI TOGARASHI, P.52: Makreel heel (per kilo,
art.nr. 00418), Ghoa Cress (bakje, art.nr. 716562), Nanami togarashi (flesje 15 g, art.nr. 435577),
Q Authentic Jersey diep rond bruin bord, 23,5 cm (per stuk, art.nr. 112013), LAMSSCHOUDER MET
SAFFRAANRIJST, P.53: Krokos Krokanzis saffraandraadjes (doos 2 g, art.nr. 594931), Lamsschouder
met been (per kilo, art.nr. 00398), Point Virgule bamboevezel houtlook kom, 19 cm (per stuk,
art.nr. 118854), Cosy&Trendy Loft plat bord, 27,3 cm (per stuk, art.nr. 074426), REUZENGARNALEN
MET VANILLE-CURRY, P.54: Sligro Spice Market venkelzaad (blikje 60 g, art.nr. 335654), De Kweker
korianderzaad heel (600 g, art.nr. 141098), SmitVis black tiger garnalen 4/6 (doos 1 kilo,
art.nr. 360382), Q Authentic Jersey driehoekig oranje bord, 27 cm (per stuk, art.nr. 112037),
SLOW ROASTED VARKENSVLEES MET KRAB EN KOMIJN, P.55: De Kweker komijnzaad gemalen
(zak 1 kilo, art.nr. 126787), Pearl River Bridge superior light soy sauce (fles 50 cl, art.nr. 601686),
Valdearcos rode schaal, 20 cm (per stuk, art.nr. 228857), MANAKISH MET ZA'ATAR EN FETA,
P.56: Sligro Spice Market za'atar (blikje 80 g, art.nr. 79581), Maldon sea salt flakes (pak 125 g,
art.nr. 048716), Molino Grassi farina per pizza e focaccia (zak 1 kilo, art.nr. 421764), Cosy&Trendy
Ivanora groen bord, 27 cm (per stuk, art.nr. 074430)
FOOD > RECEPTEN > SPICE WISE
MET ONDERSTAANDE
ARTIKELINFORMATIE
BESTEL JE DEZE MOOIE
PRODUCTEN MAKKELIJK
ONLINE EN IN DE
VESTIGING.
DKWEKER
SHOP
De Kweker kurkuma (zak 1 kilo, art.nr. 126794)
Paper pr
PeaPad Dhan
Sligro Spice Market gemalen szechuanpeper
(blikje 80 g, art.nr. 130349)
Inno Cuisinno granieten vijzel met
stamper (per stuk, art.nr. 070704)
magaZiNe 57