oude drankjes zijn immens populair en zeker met
het voorjaar en het terrasseizoen voor de deur.
K
Van een koude versie van een normaal gesproken
warme drank, tot creatieve smaakvarianten op
I reeds bestaande koude drankjes. Koffie bijvoor-
beeld: het begon jaren geleden met ice-coffee (en -tea),
tegenwoordig is de cold brew niet aan te slepen. Heerlijk
in een cocktail met rum, limoen en gember (P.75). Herbals,
ook zo'n trend. In de Weissbier-gin-tonic (P.74) is niet alleen
witbier en gin verwerkt, maar ook een heerlijk verkoelende
herbal tonic en bijpassende frisse tonen van korianderzaad,
citroensap en citroenmelisse. Frisser en cooler wordt het
niet. Heel bijzonder zijn dranken op basis van unieke ingredi-
enten. Combineer eens witte thee met vermout, zeewier en
zeekraal (P.77) en je weet niet wat je proeft! Het resultaat is
een soort hartige ijsthee: verrassend, inspirerend en ideaal
om je als horecaondernemer mee te onderscheiden.
ZUURSTOFSTOP
Voor dranken die je niet zo snel helemaal uitschenkt, is
de Nanostopper ideaal. Samen met een vacuümpompje
zorgt hij ervoor dat de zuurstof uit de fles wordt
gehaald. Gevolg: de smaak blijft beter en langer
behouden. Lees meer op pagina 80.
Nanostopper, set voor flessen (art.nr. 138075)
MAKKELIJK EN COOL
Met het nieuwste product van siropenmerk Monin
zet je heel makkelijk de nieuwste koffietrend bij jou
op de kaart. De Monin Cold Brew heeft een zachte,
lichtzoete en toch intense koffiesmaak. Maak er
bijvoorbeeld eens een frozen tiramisu mee, probeer
het recept van P.75 of verzin je eigen coole cold brew
creatie.
Monin Cold Brew (fles 70 cl, art.nr. 119185)
BIER UIT BLIK
Koude dorstlesser bij uitstek: bier. Waar
de een het liefst een vers tapbiertje drinkt,
de ander zweert bij bier uit fles en weer
een ander het meest geniet van blikbier,
kunnen we zeggen dat de laatste categorie
terrein aan het winnen is. Blikbier heeft
dan ook een heleboel voordelen! Het bier
blijft verser dan in fles omdat er (nog)
minder zuurstof wordt doorgelaten en er
minder licht bijkomt, het wordt sneller
WRSLAINE
Baix
koud (echt waar!) en het is minder kwets-
baar. Voor de tegenstanders: uit onderzoek
is gebleken dat die zogenaamde 'blik-
smaak' meer onderdeel van de beleving
is, dan dat het bier daadwerkelijk naar blik
smaakt. Bij Sligro vind je dan ook een
uitgebreide lijn blikbier, waaronder deze
frisse Spring Blossom van Kees.
Kees Spring Blossom (8 x 33 cl, art.nr. 142842)
CLAA
****
Food
*****
i ECL
fi
ARD
LTZER
CLAW
HAR
37633
FOMA TOY
Thatt
HARD
SELTZER
M
LIHE
RHYTHM
115
IMMENS POPULAIR
Hard seltzer is een harde trend! Wat het
precies is? Een uit de Verenigde Staten
overgewaaid bruisend drankje met een
verfrissende, lichte fruitsmaak. Een hard
seltzer bevat weinig alcohol en calorieën, wat
ongetwijfeld bijdraagt aan de populariteit.
Bovendien bevat het geen kunstmatige
toevoegingen en is het 100% vegan. Een
must try. Hard seltzers zijn kant-en-klaar
verkrijgbaar, maar je kunt er ook heel
makkelijk zelf een maken. Met cranberry's,
granaatappelpitjes en citrusschil bijvoorbeeld.
Hard seltzer met cranberry en granaatappel, P.76
KEES
SPRING
BLOSSON
Contro
KEES
magaZiNe 73