Sligro folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 95 *

thumbnail - Sligro-aanbieding -  producten in de aanbieding - shiitakes, steak, bieslook, tomaten, groene olijven, crème, roomboter, crème fraîche, mayonaise, poedersuiker, suiker, kappertjes, olijven, mosterd, tabasco, tomatenketchup, azijn, zonnebloemolie. Pagina 95.
95 / 109

* Geldig in alle winkels Sligro

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
TOMATEN STEAK TARTARE Voorgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten 10 tomaten 80 g shiitake, in plakjes 80 g groene olijven, in plakjes 60 g kappertjes zonnebloemolie, om in te frituren ½ tl vadouvan 40 ml mayonaise Tartaarsaus: 1/2 sjalot, grof gesneden. 15 g cornichons, grof gesneden 15 g kappertjes, grof gesneden 1 el sojasaus enkele druppels azijn enkele druppels tabasco 2 tl mosterd 2 tl tomatenketchup 15 g eigeel 1 el bieslook, De Toren grof gesneden 1 el peterselie, grof gesneden olie, naar eigen inzicht Extra: serveerring naar keuze 1. Plisseer de tomaten, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in brunoise. Bak de shiitake en breng op smaak met peper en zout. Laat de kappertjes uitlekken en frituur ze in een laagje zonnebloemolie van 220°C totdat ze uitgebruist zijn. 2. Verhit een beetje olie en myoteer hierin de vadouvan. Meng de vadouvan daarna met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. 3. Meng alle ingrediënten voor de saus en pureer met een staafmixer mooi glad. 4. Maak de gesneden tomaat op smaak met de saus, peper en zout en dresseer dit met behulp van de serveerring. Serveer de shiitake, de kappertjes en de mayonaise erbij. Kcal per persoon: 250 FOOD > RECEPTEN > KANSEN ZIEN POMMEPOMME TARTE TATIN Dessert voor 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten oventijd 50 g suiker 10 g roomboter 2 elstarappels, geschild en in schijven 90 g bloem (+ extra om te bestuiven) 20 g poedersuiker Pommepomme 60 g koude boter, in blokjes 25 ml koud water crème fraîche, om te garneren Extra: twee eenpersoons bakvormpjes 1. Laat de suiker in etappes karamelliseren. Voeg op het laatst de roomboter toe en meng dit tot een homogene massa. Verdeel de karamel over de bakvormen (houd een klein beetje achter). 2. Dresseer de appelschijven over de karamel. Verdeel de rest van de karamel over de appel en zet 20 minuten in een oven van 150°C. 3. Meng de bloem met de poedersuiker en een snuf zout. Verkruimel dit samen met de koude boter tot een grove kruimel. Voeg langzaam het water toe, tot het deeg bij elkaar komt. Laat even rusten. 4. Bestuif het deeg en het werkblad met bloem en rol hierop het deeg voorzichtig uit tot een dikte van 3 mm. Prik het in en steek er twee cirkels uit ter grootte van de bakvormen. Leg het deeg over de gegaarde appel en stop randen in. Verhoog de oventemperatuur naar 180°C en bak hierin de tarte Tatin circa 20 minuten. Laat even afkoelen. 5. Plaats een bord ondersteboven op de tarte Tatin en draai hem om. Serveer met een quenelle crème fraîche. Kcal per persoon: 695 magaZiNe 95

Andere folders Sligro

Net binnengekomen folders