Sligro folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 33 *

thumbnail - Sligro-aanbieding -  producten in de aanbieding - foie gras, bladerdeeg, bestekset, top. Pagina 33.
33 / 109

* Geldig in alle winkels Sligro

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
Food GELEERD VAN PAUL BOCUSE Waarschijnlijk de beroemdste soep ter wereld: Soup aux truffes V.G.E. (zie P.34). Een chique soep met royale hoeveelheden foie gras en wintertruffel. De soep wordt bedekt met bladerdeeg, dat pas aan tafel wordt opengebroken. Het resultaat: de gast wordt getrakteerd op een fantastische, intense truffelgeur. De soep van de helaas overleden Bocuse staat in het seizoen nog steeds op het menu. Oh, en die letters? Dat zijn de initialen van de toenmalige Franse president, Valéry Giscard d’Estaing, want voor hem bedacht Bocuse de legendarische soep in 1975. GELEERD VAN FERGUS HENDERSON Henderson, de markante chef van St. John Restaurant in Londen, is beroemd geworden door zijn ‘nose to tail’filosofie. Het gerecht Geroosterde mergpijpjes (zie P.38) is gebaseerd op deze filosofie. Want waar het vroeger gebruikelijk was om in chique restaurants alleen de duurste stukken vlees te serveren, behaalde Henderson een Michelinster juist met deze simpele, maar krachtige mergpijpjes. En hij serveert net zo makkelijk lever, hersenen of gehaktballen van slachtafval. GELEERD VAN MASSIMO BOTTURA (EN TAKA KONDO) GELEERD VAN MAURO COLAGRECO Bij het Mirazur, een driesterrenrestaurant in het zuiden van Frankrijk, hebben ze een eigen moestuin en zwaait chef Colagreco met de scepter. De bieten die ze laat in de zomer oogsten stoppen ze het jaar erna weer in de grond, waardoor ze later bieten oogsten met een ongekende smaak. Het gerecht op P.37 bevat slechts drie ingrediënten en laat zien dat het gaat om alléén die ingrediënten en de bereiding ervan. Als een van de drie niet top is, wordt het nooit een topgerecht. Sietse Blummel, executive chef bij ZiN Inspiratielab GELEERD VAN GAGGAN ANAND Gaggan Anand uit Bangkok is een chef met Indiase roots die meermaals werd verkozen tot beste chef van Azië. Zijn beroemde gerecht heet Lick it up (zie P.35) en is eigenlijk een relatief eenvoudige erwtencurry met smaakmakers, maar dan totaal anders vormgegeven. Zoals de naam al zegt: eten zonder bestek! Best bijzonder dat mensen in een sterrenrestaurant hun bord af moeten likken. Massimo Bottura staat met zijn Osteria Francescana in Modena met drie Michelinsterren al jaren aan de culinaire wereldtop. Hij heeft het verhaal al wel duizend keer verteld: zijn Japanse chef Taka Kondo liet vlak voor het serveren een perfect taartje omvallen. Taka Kondo baalde natuurlijk enorm, maar Massimo zag ware schoonheid in het gerecht. En sindsdien maken ze het iedere dag - subtiel - na. Kijk snel op P.39: wat vind jij, is het mislukt omdat het kapot is? Of is het gerechtje juist mooier geworden door het toeval? GELEERD VAN POUL ANDRIAS ZISKA Ziska is de chef van restaurant Koks op de Faeröer eilanden. Op een unieke plek serveert hij simpele en toch heel magische gerechten. Alles volgens de Nordic filosofie: zoveel mogelijk van de eilanden zelf en uit de omliggende zee. Een van de gerechten (zie P.36) is een kleine coquille met verder helemaal niets, behalve een plukje zeewier. Ernaast ligt een rauwe langoustine met alleen wat gefermenteerde frisse wortel. Je zuigt eerst het hoofd ervan uit en eet daarna de rest op. Het geniale van dit gerecht zit ’m in de eenvoud, waar je alleen mee wegkomt als de producten van ongekende kwaliteit zijn. magaZiNe Sligro magaZine_Pro koken_Genius recipes.indd 33 33 10/19/2021 1:13:20 PM

Andere folders Sligro

Net binnengekomen folders