FOOD › RECEPTEN › STERRENSAUS
KRACHTIGE BARBECUESAUS
MET ONDERSTAANDE
Voor ca. 750 ml
Bereidingstijd: 30 minuten
1 zoete ui, gesnipperd
50 ml Bourbon whisky
1 tl knoflookpoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
½ tl chipotlepoeder
1 tl vijfkruidenpoeder
500 g pruimtomaten,
in brunoise
ARTIKELINFORMATIE
BESTEL JE DEZE MOOIE
PRODUCTEN MAKKELIJK
70 g tomatenpuree
40 ml appelciderazijn
3 el maple syrup
250 ml tomatensap
1 tl maizena
2 tl worcestershiresaus
SHOP
ONLINE EN IN DE
VESTIGING.
1. Kook de ui met 5 eetlepels water op middelhoge stand en laat
het water verdampen. Laat de ui zodra het water weg is lichtbruin
worden. Blus af met de helft van de whisky, laat verdampen en
roer weer even door. Warm knoflook-, paprika-, chipotle- en vijfkruidenpoeder 1 minuut mee. Voeg de tomaten en tomatenpuree
toe en laat 10 minuten zacht stoven. 2. Blus af met de rest van de
whisky, de azijn en maple syrup en laat weer 10 minuten zacht
koken. Voeg het tomatensap toe en laat op lage stand 30 minuten
inkoken. Meng de maizena met 1 eetlepel water en meng het door
de tomaten. Verhit nog even zodat het bindt. 3. Pureer met de
staafmixer en voeg de worcestershiresaus toe. Breng op smaak
met (gerookt) zout. Je kunt de saus nu verdunnen met water of
tomatensap, laten inkoken als je een dikkere saus wil en hem door
een zeef passeren voor een gladde saus. Lekker bij spare ribs,
hamburger, kip en groenten van de barbecue.
Rösle rvs sauslepel met schenkrand 25 cm
(per stuk, art.nr. 099883)
Kcal per persoon: 70
Kijk voor de recepten van Rijke runderjus, Huisgemaakte
hoisinsaus, Verrassende geroosterde-vissaus en Gerookte
Hollandaisesaus op
sligro.nl/magazine-recepten
scan mij
Bonfire rookmot appel
(zak 1,5 kilo, art.nr. 115598)
Artikelinformatie over belangrijke ingrediënten en producten in deze productie:
RIJKE RUNDERJUS, P.75: O’Sullivan runderriblap (per kilo, art.nr. 006607), O’Sullivan
rundershort ribs (per kilo, art.nr. 005190), Rösle rvs sauslepel met schenkrand 25 cm
(per stuk, art.nr. 099883), KRACHTIGE BARBECUESAUS, P.76: Sligro Spice Market chipotlepoeder (blikje 60 g, art.nr. 331516), Maple House Canadese esdoornsiroop (flesje 25 cl,
art.nr. 652412), Rode flacondispenser 20 cl (per stuk, art.nr. 106972), Villeroy & Boch
Artesano professionale bord coupe 16 cm (per stuk, art.nr. 804603), HUISGEMAAKTE
HOISINSAUS, P.77: Eaglobe zwarte gezouten sojabonen (zakje 250 g, art.nr. 045102),
Shao Hsing kookwijn (fles 60 cl, art.nr. 989351), Goela Djawa (flesje 24 cl, art.nr. 425996),
Amefa Metropole zwarte tafelvorken (per 6, art.nr. 049609), Villeroy & Boch Artesano
Professionale dipschaal 8 cm (per stuk, art.nr. 805201), VERRASSENDE GEROOSTERDEVISSAUS, P.78: SmitVis hele rode poon (per stuk, art.nr. 004459), SmitVis visgraten van
tong, tarbot en griet (per kilo, art.nr. 008335), Karox Traditional dessertlepel (per 12, art.nr.
698921), GEROOKTE HOLLANDAISESAUS, P.79: Rois de France wittewijnazijn (fles 75 cl,
art.nr. 890578), Villeroy & Boch Artesano barista schenkkan 20 cl (per stuk, art.nr. 805832)
Maple House Canadese esdoornsiroop
(flesje 25 cl, art.nr. 652412)
magaZiNe
Sligro magaZine_Pro koken_Special sauce.indd 81
81
10/19/2021 1:57:08 PM