GRUSPOWERD
SAR
YA
BESPAAR
EURO'S
VOORDEELMARKT
HONDERDEN
BUDGETMENU MET
GEZONDE MAALTIJDEN
Havermoutpannenkoekjes
met banaan en mango
Ontbijt 4 personen | 25 minuten
Bereiden:
Ingrediënten:
15 gram Nutcase
amandelschaafsel
15 ml g'woon olijfolie
30 ml g'woon heldere
bloemenhoning
1 banaan
1 mango
Ingrediënten voor het
Mix alle ingrediënten voor het beslag met een
snufje zout in de keukenmachine of met de
staafmixer tot een dik beslag. Laat een paar
minuten rusten. Rooster de amandelsnippers
in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
Verhit een koekenpan op een hoge stand
en bestrijk met een beetje olijfolie. Roer
het beslag nog een keer door en schep
een kleine hoeveelheid in de pan. Zet de
warmtebron direct laag, laat het beslag iets
uitvloeien en bak het pannenkoekje om en
om goudbruin. Je kunt zo circa 3 kleine
pannenkoekjes tegelijk in de pan bakken.
Bak zo nog circa 9 pannenkoekjes en houd
ze eventueel warm in de oven (75°C). Snijd
de banaan en mango in plakjes. Serveer
de pannenkoekjes met honing en het fruit.
Bestrooi met amandelsnippers.
beslag:
200 gram g'woon havermout
50 milliliter Melkan.
haverdrank
3 Vomar scharreleieren S
1 theelepel bakpoeder
0.5 vanillestokje (merg eruit)
15 gram suiker
op volkorenbrood
PER
PERSOON
| 10 minuten
€ 0.88
Bereiden:
Verhit de olie in een grote koekenpan op
middelhoge stand en leg de plakken tomaat
erin. Maal er wat zout en peper over en
bestrooi met de kruiden. Breek de eieren
één voor één in een kopje en laat ze met
hele dooiers tussen de tomaten glijden. Zet
de warmtebron iets lager en laat de eieren
met het deksel schuin op de pan in circa 5
minuten garen. Rooster de sneetjes brood
in de broodrooster en snijd diagonaal door.
Halveer intussen de avocado en wip de pit
eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees
uit de schil en snijd in dunne plakken. Leg
de plakken avocado de laatste minuut op
de spiegeleieren en serveer direct met het
geroosterde brood.
PER
PERSOON
€ 1.91
PER
PERSOON
€ 1.08
Spiegelei
met tomaat en avocado
Lunch | 4 personen
Ingrediënten:
4 sneeën Vomar volkoren fijn
15 ml g'woon olijfolie
2 trostomaten (in plakken)
1 gram Verstegen Italiaanse
kruiden
4 Vomar scharreleieren S
1 avocado
Zilvervliesrijst-bowl
met tonijn en sugarsnaps
Hoofdgerecht | 4 personen | 20 minuten
Ingrediënten:
Bereiden:
300 gram g'woon zilvervliesrijst
Kook de rijst. Kook de sugarsnaps circa
200 gram sugarsnaps
1 komkommer
4 minuten en spoel af met koud water.
Halveer de komkommer, verwijder met
een lepeltje de zaadlijsten en snijd in halve
maantjes.
60 ml g'woon yogomild
15 ml Sum & Sam sambal Oelek
15 ml Daily sesamolie
1 limoen
3 bosuitjes (in ringen)
Meng de yogomild met de sambal naar
smaak, sesamolie en het sap van 1/2 limoen.
Meng de helft van de saus en de helft van
de bosui door de tonijn en breng op smaak
met zout en peper.
2 blikjes tonijnstukken in
zonnebloemolie (uitgelekt)
Schep de rijst in kommen en verdeel de
sugarsnaps, komkommer en tonijn erover.
Besprenkel met de overige dressing en
bosui. Snijd de rest van de limoen in partjes
en leg erop.
7
JOUW SUPERVOORDEELMARKT