Van deze brunch
word je
vrolijk
BRUNCH
Favoriete brunchgerechten met
extra veel kleur, een verrassende
twist of een leuke serveertip.
Dat is pas echt vrolijk Pasen!
Wijntip
Patriarche
Chardonnay
Fles 75 cl
4.99
4.09
P.P.
Spinazieflensjes
met zalm en mascarpone
6-8 personen
45 min.
gemiddeld
1. Doe 2 eieren (GIJS) in een kom met
350 ml halfvolle melk (Biologisch
PLUS) en 200 gram PLUS fijngesneden
diepvriesspinazie (ontdooid). Mix met
de staafmixer. Voeg 250 gram PLUS
patentbloem en 1 mespunt zout toe en
roer tot een glad beslag.
2. Verhit 1 theelepel PLUS
zonnebloemolie in een kleine
koekenpan en bak een mooi dun flensje
van een flinke lepel beslag.
Bak zo in totaal 8 flensjes, voeg
eventueel zonnebloemolie toe voordat je
een nieuw flensje bakt. Laat ze afkoelen.
3. Rasp de gele schil van 1 citroen,
pers de vrucht uit en snijd 1 schaal dille
(à 15 g) fijn. Snijd met een kaasschaaf
1 komkommer in dunne linten, scheur
3 pakken gerookte zalmhaas flame
roasted (Feestelijk PLUS à 80 g)
en 3 pakken gerookte zalmforelfilet
(Feestelijk PLUS à 100 g) in grove
stukken. Leg een flensje op een bord en
bestrijk met 2 eetlepels mascarpone,
bestrooi met citroenrasp, dille en voeg
peper en zout naar smaak toe. Beleg
vervolgens met stukjes zalmforelfilet,
de komkommer, wat blaadjes veldsla
en besprenkel met een paar druppels
citroensap. Leg er een flensje bovenop
en beleg met stukjes zalmhaas flame
roasted. Herhaal de twee soorten zalm
om en om, de rest van de ingrediënten
zijn hetzelfde.
4. Bestrijk het bovenste flensje
met mascarpone, garneer met sla,
zalm en extra citroen rasp.
VOEDINGSWAARDE P.P.: 436 KCAL. 22 G VET
(9 G VERZADIGD), 30 G KOOLHYDRATEN (4 G SUIKERS),
29 G VEZELS, 4 G EIWIT, 2,6 G ZOUT
17