BRUNCH
Prei-kerriesoep
met krokante prei
4 personen
makkelijk
20 min. + wachttijd 20 min.
vegetarisch
1. Bereid de soep volgens de aanwijzingen
op het verspakket prei-kerriesoep
(Feestelijk PLUS).
1.22
P.P.
2. Snijd 1 prei in dunne ringen, was en
droog ze goed. Bestrooi de preiringen
met 2 eetlepels PLUS patentbloem,
1 theelepel PLUS knoflookpoeder en zout
en peper naar smaak, schud goed en tik
overtollige bloem er een beetje af.
3. Verhit 6 eetlepels PLUS olijfolie
traditioneel in een steelpan tot
ca. 180 °C en frituur de preiringen in
ca. 2 min. goudbruin en krokant.
Laat ze afkoelen op keukenpapier.
4. Verdeel de soep over vier kommen en
garneer met de gefrituurde preiringen.
Tip
Lekker met fijngesneden bieslook
en paprikapoeder.
VOEDINGSWAARDE P.P.: 398 KCAL. 31 G VET
(10 G VERZADIGD), 21 G KOOLHYDRATEN
(8 G SUIKERS), 6 G VEZELS, 5 G EIWIT, 2,1 G ZOUT
Wijntip
Albert Schoech
Gewürztraminer
Fles 75 cl
8.99
19