BRUNCH
Tuna melt
tosti met
een eitje
4 personen
30 min.
makkelijk
1. Rooster 1 bakje rode zoete
trostomaatjes (Smaakselectie van
PLUS à 250 g) ca. 6 min. in een
voorverwarmde oven op 200 °C zacht
en gaar. Bestrijk 8 sneetjes vloerbrood
spelt (Korenlanders van PLUS) dun met
4 eetlepels PLUS roomboter.
2. Beleg 4 sneetjes op de niet-beboterde
kant met 2 blikjes uitgelekte tonijn op
olie (à 160 g) en beleg elk sneetje met
een plak extra belegen kaas
(Klaverland Boerenbuiten van PLUS).
Dek af met de overige 4 sneetjes brood
met de boterkant naar boven.
3.09
P.P.
3. Verhit een ruime koekenpan zonder
olie of boter en bak de tosti’s in
ca. 6 min. op middelhoog vuur
goudbruin tot de kaas gesmolten is.
Keer ze halverwege.
4. Verhit ondertussen 1 eetlepel PLUS
olijfolie traditioneel in een andere ruime
koekenpan en bak 4 eieren (GIJS).
5. Serveer elke tuna melt met een
gebakken ei, wat gepofte trostomaatjes
en 1 eetlepel fijngesneden bieslook
(Biologisch PLUS in pot).
VOEDINGSWAARDE P.P.: 680 KCAL. 39 G VET
(19 G VERZADIGD), 19 G KOOLHYDRATEN
(15 G SUIKERS), 8 G VEZELS, 6 G EIWIT, 2,6 G ZOUT
Wijntip
Patriarche
Viognier
Fles 75 cl
4.99
21