BAKKEN
Paastaart
10 personen
gemiddeld
60 min.
+ oventijd 25 min. + wachttijd 2 uur
vegetarisch
1.70
P.P.
1. Knip van karton of stevig papier een hoofd
van een paashaas (van ca. 30 cm hoog en
20 cm breed) met een gat in het midden
van ca. 15 cm doorsnede. Doe 300 gram
PLUS patentbloem met 75 gram
amandelmeel, 100 gram poedersuiker
en 1 mespunt zout in de kom van de
keukenmachine (of handmixer) en meng
door elkaar. Snijd 200 gram ijskoude PLUS
roomboter in blokjes en voeg ze toe. Meng
tot grove kruimels en voeg 1 ei (Biologisch
PLUS) toe. Kneed met een koele hand tot
een samenhangend deeg. Verpak het deeg
in plasticfolie en laat minimaal 30 min. rusten
in de koelkast.
2. Rol het deeg uit met een deegroller tussen
twee vellen bakpapier tot een lap van 5 mm
dik (check of het sjabloon erop past) en
laat 15 min. rusten in de koelkast. Verwarm
de oven voor op 180 °C. Leg het deeg op
een bakplaat, verwijder het bovenste vel
bakpapier en snijd er met behulp van het
sjabloon een paashaas uit. Bak de paashaas
in ca. 12 min. goudbruin. Herhaal met de rest
van het deeg; uitrollen, rusten, uitsnijden,
bakken. Laat beide paashazen afkoelen op
een rooster.
3. Klop 250 gram PLUS roomboter
(op kamertemperatuur) in 10 min. licht
en luchtig. Voeg met de machine op de
laagste stand beetje bij beetje 200 gram
poedersuiker toe. Voeg dan lepel voor
lepel 250 gram mascarpone (op kamertemperatuur) toe. Mix tot een gladde
botercrème. Doe de botercrème in een
spuitzak met gladde of gekartelde spuitmond
en spuit allemaal toefjes op één paashaas.
Leg voorzichtig de tweede haas erop en
spuit daar ook mooie toefjes op.
4. Versier met eetbare bloemetjes uit
1 zak jonge bladsla met bloemen
(Feestelijk PLUS à 75 g) en 50 gram
gekleurde paaseitjes (Feestelijk PLUS).
VOEDINGSWAARDE P.P.: 745 KCAL. 54 G VET
(33 G VERZADIGD), 56 G KOOLHYDRATEN
(35 G SUIKERS), 2 G VEZELS, 8 G EIWIT, 0,6 G ZOUT
En de rest van de sla dan?
Gebruik de rest van de sla
voor het recept met het sesam
vlechtbrood op pagina 13.
MEER RECEPTINSPIRATIE? GA NAAR PLUS.NL/RECEPTEN
29