Trots
op onze
zalm
Onze zalm uit het Skjerstadfjord is de beste!
Proef het met één van onderstaande recepten.
1.71
met een
Vgooeletd! Voelt
goed!
0.86
P.P.
P.P.
0.83
P.P.
Zalmcocktail
4 personen
20 min.
makkelijk
1. Halveer 2 avocado’s in de lengte,
schep met een lepel het vruchtvlees
eruit en snijd in blokjes van 1 cm.
Besprenkel met het sap van 1 limoen
en 2 eetlepels sojasaus.
2. Snijd 1 PLUS zalmfilet op huid (schaal
2 porties à 250 g) in blokjes van 1 cm en
meng voorzichtig door de avocadoblokjes.
Verdeel het over de uitgeholde
avocadoschillen en bestrooi met (zwart)
sesamzaad en 3 gram korianderblaadjes.
VOEDINGSWAARDE P.P.: 104 KCAL. 10 G VET
(1 G VERZADIGD), 1 G KOOLHYDRATEN (1 G SUIKERS),
2 G VEZELS, 4 G EIWIT, 0,5 G ZOUT
40
Zalmrolletjes
8 personen
20 min.
makkelijk
1. Snijd 1 PLUS zalmfilet op huid
(schaal 2 porties à 250 g) in ca. 10
stukjes van 2 bij 4 cm.
2. Schaaf met een kaasschaaf in
de lengte linten van 1 komkommer.
Bestrijk de linten dun met 1 bakje PLUS
roomkaas bieslook (à 125 g) en leg
een stukje zalm op het uiteinde van het
komkommerlint en rol op. Zet vast
met een tapasprikker.
VOEDINGSWAARDE P.P.: 60 KCAL. 5 G VET
(3 G VERZADIGD), 1 G KOOLHYDRATEN (1 G SUIKERS),
0 G VEZELS, 4 G EIWIT, 0,1 G ZOUT
Zalmpizza’s
10 personen
makkelijk
+ 15 min. oventijd
10 min.
1. Garneer 10 stuks PLUS mini pizza’s
met tomatensaus (diepvries) met
10 theelepels PLUS crème fraîche,
in blokjes gesneden PLUS zalmfilet op
huid (schaal 2 porties à 250 g)
en 100 gram gele zoete trostomaatjes
(Smaakselectie van PLUS).
2. Bak ze in 15 min. in een voorverwarmde
oven op 200 °C goudbruin en krokant.
Garneer met 5 gram basilicum
(Biologisch PLUS in pot).
VOEDINGSWAARDE P.P.: 142 KCAL. 6 G VET
(2 G VERZADIGD), 15 G KOOLHYDRATEN (1 G SUIKERS),
2 G VEZELS, 5 G EIWIT, 0,4 G ZOUT