Voorjaarspunch
Vul een grote kan met PLUS bruisend
water citroen en voeg ijsblokjes,
de linten van een komkommer, takjes
munt, partjes citroen en limoen toe.
Breng op smaak met bloemenhoning
en een scheutje suikervrije ranja.
Spicy
bloemkoolkebabs
6 personen
makkelijk
20 min. + BBQ-tijd 5 min.
vegetarisch
1. Week de houten satéprikkers
één uur van tevoren in water, dit
voorkomt splinters. Snijd 1 middelgrote
PLUS bloemkool zoveel mogelijk in
gelijke roosjes van ca. 4 cm. Rijg ze
voorzichtig aan de geweekte satéprikkers
(of metalen spiesen). Bestrijk met 3
eetlepels PLUS olijfolie traditioneel en
bestrooi ze met zout naar smaak.
2. Rooster de bloemkoolkebabs op het
minder hete deel van de BBQ (indien
nodig in een BBQ-schaal) in ca. 5 min.
beetgaar. Keer ze regelmatig.
3. Maak ondertussen een marinade
van 2 eetlepels PLUS tafelsaus barbecue,
1 eetlepel sambal oelek (naar smaak) en
3 eetlepels PLUS sweet chilisaus.
4. Neem de bloemkoolkebabs van de
BBQ, bestrijk ze met de marinade en
rooster ze nog 1 minuut. Snijd 2 bosuien
in ringen en strooi samen met 3 eetlepels
PLUS gezouten pinda’s grof gehakt over
de bloemkolen.
VOEDINGSWAARDE P.P.: 136 KCAL. 10 G VET
(2 G VERZADIGD), 7 G KOOLHYDRATEN (6 G SUIKERS),
2 G VEZELS, 4 G EIWIT, 0,4 G ZOUT
0.66
P.P.
0.68
PLUS
Sweet chilisaus
Fles 500 ml
50
0.99
PLUS
Pinda’s gezouten
Zak 250 gram
GA VOOR MEER BBQ INSPIRATIE NAAR PLUS.NL/BBQ-RECEPTEN