Liever vegan?
Vervang de melk door
plantaardige melk,
bijvoorbeeld kokosdrink.
0.36
P.P.
Havermoutmuffins met kersen
12 stuks
makkelijk
25 min.
+ oventijd 20 min
vegetarisch
2. Bekleed elk rondje in de muffinvorm
(12 holtes) met bakpapier van 12 bij 12 cm.
Rasp 1 ongeschilde appel boven de kom en
voeg 1 pak ontdooide PLUS zoete kersen
(à 250 g diepvries) toe. Schep alles goed
om en verdeel het havermoutmengsel
gelijkmatig over de muffinvorm.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng 300 gram PLUS havermout met
2 eetlepels PLUS kaneel en 1 eetlepel
bakpoeder in een kom. Schenk er
3. Bak de havermoutmuffins in ca. 20 min.
600 ml halfvolle melk (Biologisch PLUS) goudbruin. Laat iets afkoelen, haal ze uit
bij en roer met een garde.
de vorm en bestrooi met poedersuiker.
10
Tip
Dit recept is makkelijk
voor te bereiden. Maak het
beslag de avond van tevoren
klaar en zet in de koelkast
tot gebruik. De oventijd is
dan ca. 5 min. langer.
VOEDINGSWAARDE P.P.: 138 KCAL.
3 G VET (1 G VERZADIGD),
22 G KOOLHYDRATEN (7 G SUIKERS),
2 G VEZELS, 5 G EIWIT, 0,2 G ZOUT
GA VOOR MEER RECEPTINSPIRATIE NAAR PLUS.NL/RECEPTEN